Bakan Yerlikaya bölgeden uyardı: Tehlike devam ediyor

Karadeniz Ali Yerlikaya Yılmaz Tunç AFAD

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan selle ilgili uyarıda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "137'e yakın vatandaşımızı kurtardık. Can kaybı ve yaralımız yok. Orta Karadeniz'de 15.00 itibarıyla tehlike bitiyor, Doğu Karadeniz'de ise gece yarısına kadar tehlike devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç selin vurduğu Bartın'da açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkanlar:

"İlk anından itibaren süratle bu aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere geldik. Bakanlarımızla istişare halindeydik, her birimizin görev alanları olmak üzere sel olan illerimizle ilgili ortak hareket ettik. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları vatandaşlarımızın yanındaydık. Bartın'da 137'ye yakın vatandaşımızı helikopterlerle kurtardık. Can kaybımız ve yaralanan vatandaşımız yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor."

GECE YARISINA KADAR TEHLİKE DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü AFAD'la birlikte son derece uyumlu çalışıyor ve tahminleri büyük oranda tutuyor. Vatandaşlarımız da uyarılar ışığında tedbirli olsun. Orta Karadeniz'de 15.00 itibarıyla tehlike bitiyor, Doğu Karadeniz'de ise gece yarısına kadar tehlike devam edecek.  Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, saatte 100 kilometreye yağış düşmesi bekleniyor. Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek. Biz tedbirlerimizi aldık ama her vatandaşımız da kendi tedbirlerini alsın, meteorolojik uyarılara duyarlı olsun."

CAN KAYBI YA DA YARALANAN YOK

Selden etkilenen bölgelerde barajların daha fazla zararın önüne geçmesini engellediğini belirten Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Şükür can kaybı ya da yaralanan yok. Taşkınlar sebebiyle maddi hasarlar oldu. Maddi hasarların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bartınımızda şiddetli yağıştan bütün ilçelerimiz etkilendi. Acil ödenek yardımlarıyla hasarlar giderilmeye devam ediyor. Bugün çok daha ağır bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdik, barajlarımızın faydasını burada görmüş olduk. Bartın’da 260 köyün 155’inde hasar var. Zonguldak Çaycuma ve Devrek’te de hasar var. İlk etapta temizlik çalışmaları devam ediyor. Komşu illerimizde de hasarlar mevcut. Bakanımızla birlikte oraları da ziyaret edeceğiz. Bugün havanın açılmış olması temizlik çalışmalarının süratle giderilmiş olacak. Tarım hasarlarımız da var, onlar da endişe etmesin. Onların zararları karşılanacak. Çalışmalara katılan tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum."

Kaynak: Ajanslar

karadeniz bölgesi Bartın zonguldak meteoroloji AFAD