Bakan Turhan "İmamoğlu iptal edince Erdoğan talimatı verdi" demişti! İBB'den açıklama geldi

Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan
Bakan Turhan "İmamoğlu iptal edince Erdoğan talimatı verdi" demişti! İBB'den açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, "Ulaştırma Bakanı Turhan'ın, 'İmamoğlu Başakşehir'de açılacak şehir hastanesine ulaşacak metroyu durdurdu' ifadesi doğru değildir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın İstanbul Başakşehir'de açılacak şehir hastanesine ulaşacak metro hakkındaki açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Ongun, "Bazı Bakanlarımızın, İBB ve Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında yanıltıcı açıklama yapmayı alışkanlık haline getirdiğini üzülerek görmekteyiz. Ulaştırma Bakanı Sn. Turhan'ın, 'İmamoğlu Başakşehir'de açılacak şehir hastanesine ulaşacak metroyu durdurdu' ifadesi doğru değildir" dedi.

"HATTIN BİTİRİLMESİ İÇİN 1,5 MİLYAR LİRAYA İHTİYAÇ VAR"

Ongun'un Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle: "Yapımına 2017 yılında başlanan Başakşehir-Kayaşehir metro hattı projesi, finansman bulunmadan ihaleye çıkıldığı için Ekim 2018'den bu yana durmaktadır. Sadece yüzde 9'u tamamlanan hattın bitirilmesi için 1,5 milyar liraya ihtiyaç vardır. 

Şehir Hastanesi'nin açılışı nedeniyle Nisan 2019'da hastane önündeki istasyon için kazı çalışmalarına tekrar başlanmış ancak finansal yetersizlik nedeniyle bir önceki yönetim tarafından inşaata devam edilememiştir.

Sadece 1 istasyonun yüzde 25'i yapılmıştır. Hal böyleyken, kamuoyuna üstelik bir Bakan tarafından yanıltıcı bilgi verilmesinin arkasındaki motivasyon düşündürücüdür. Kamuoyunu sağlıklı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirme gayretimiz devam edecektir." 

Bakan Turhan "İmamoğlu iptal edince Erdoğan talimatı verdi" demişti! İBB'den açıklama geldi - Resim : 1

BAKAN TURHAN NE DEMİŞTİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan dün katıldığı canlı yayın programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehir hastanesine yapılan metro ve karayolu inşaatı ihalelerini iptal ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyunca talimat vererek "Yapmazlarsa biz yaparız" dediğini açıklamıştı.

Bakan Turhan, konuyla ilgili şunları söylemişti: "Haziran ayında açılacak olan İstanbul Şehir Hastanesi'ne yapılacak olan ihalesi gerçekleştirilmiş, şantiyeleri kurulmuş karayolu ve metro hattı çalışmalarını İmamoğlu durdurdu. Böyle bir belediye başkanı olabilir mi? Buradan bu tutumu tüm Türkiye'ye şikayet ediyorum.

Cumhurbaşkanımız konuyu duyduğunda 'Biz İstanbulluları bu tür yöneticilerin eline mi bırakacağız. 'Yapmazlarsa hükümet olarak biz yapacağız. Biz tüm Türkiye'nin hükümetiyiz ' dedi ve talimat verdi.

İmamoğlu'nun derdi İstanbul değil. Sadece devlete değil İBB'ye de ciddi gelirler sağlayacak bir projeye ihanet projesi demesi farklı niyetleri olduğunu gösteriyor. Günden güne değişen söylemleri de başkalarının verdiği fikirlerle konuşan bir belediye başkanı olduğunu gösteriyor."

Murat Ongun Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan