Bakan Tekin’den öğretmenlere müjde: Zorunlu hizmet affı, 16 Haziran tarihi itibariyle gerçekleşti

Gündem haberleri Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin
Bakan Tekin’den öğretmenlere müjde: Zorunlu hizmet affı, 16 Haziran tarihi itibariyle gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğretmenlere zorunlu hizmet affıyla ilgili müjde verdi. Bakan Tekin, zorunlu hizmet affının, 16 Haziran tarihi itibariyle gerçekleştiğini açıkladı. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere zorunlu hizmet affının 16 Haziran 2023 itibariyle gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

"Öğretmenler Odası sohbetlerimizde sıkça sorulan zorunlu hizmet affı 16.06.2023 tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak. İlgili arkadaşlara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Twitter hesabı üzerinden, Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PİKTES) kapsamında çalışan öğretmenlerle ilgili olarak da "Bilhassa deprem bölgesindeki Öğretmenler Odası sohbetlerimizde konuştuğumuz, kadrolu öğretmenliğe geçen Pictes öğretmenlerimizin, proje kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerine dahil edilmesi taleplerini de karşılayacağız. Bu da hayırlı olur inşallah" açıklamalarında bulundu.

 Öğretmenlere 'zorunlu hizmet affı' Resmi Gazete'de

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirilen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında; 16.06.2023 tarihinden önce MEB kadrosuna girmiş yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.

Düzenlemeye göre ayrıca; yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/ öğretmen veya rehber danışman olarak görev yapan ve sonrasında MEB kadrosunda öğretmen olarak atananların hesaplarına, görevin yapıldığı hizmet alanı için öngörülen hizmet puanları dahil edilecek

 

Kaynak: Haber Global TV

Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanlığı