Bakan Soylu duyurdu: DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ'ın Türkiye Emiri Mahmut Özden önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Onunla irtibatlı teröristler de elimizde" dedi.

DAEŞ'in sözde Türkiye emiri önemli planlarla yakalanıp tutuklandı. Açıklama, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini bildirerek, "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı" bilgisini verdi.

Terör örgütü DEAŞ'ın yakalanan sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu belirten Soylu, evinde ve diğer yerlerde yapılan aramalarda dijital materyallere ve bilgisayarlara el konulduğu söyledi. 

DETAYLARI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Giresun’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD Türkiye Emiri Mahmut Özden’in yakalanmasıyla ilgili canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

Mahmut Özden önemli planlarla yakalanıp tutuklandı. Bu kişiyle bağlantılı kişiler de elimizde. Evinde yapılan aramalarda dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu.

Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye’den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye’de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye’ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

Bakan Soylu duyurdu: DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı - Resim : 1

ADANA’DA YAKALANDI İSTANBUL’A GETİRİLDİ

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adana'da düzenlenen operasyonda yakalanan Mahmut Özden İstanbul'a getirilerek sorgulandıç Şüpheli Mahmut Özden çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Özden'in, geçen hafta İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşifte bulunduğu belirlenerek tutuklanan DEAŞ üyesine talimat veren kişi olduğu tespit edildi. Polis, konuyla ilgili soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. 

TAKSİM'DE DE SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ DEAŞ'LI YAKALANMIŞTI 

25 Ağustos’ta İstanbul’da kanlı bir eylem gerçekleştirmek için Taksim’de keşif yapan DEAŞ’lı terörist H.S. de yakalanmıştı. Küçükçekmece’de kaldığı otelde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan terörist ile birlikte 1 kalaşnikof tüfek, 5 yedek şarjör ve 150 mermi ele geçirilmişti. DEAŞ'lı terörist tutuklanmıştı. 

 

son dakika son dakika haber