Bakan Özhaseki'den 'sıcak hava' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Bakan Özhaseki'den 'sıcak hava' uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1 hafta boyunca etkisini gösterecek sıcak havada vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 13 Ağustos pazar gününden itibaren etkili olacak sıcak hava dalgasına ilişkin uyarısını paylaştı.

Uyarıda, "Halen ülkemizin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13 Ağustos pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, diğer bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığının Ankara'da 33-38, İstanbul'da 28-29, İzmir'de 32-34, Kayseri'de 37-40, Adana'da 38-45, Mersin'de 36-43 derecelerde seyretmesi bekleniyor.

Bakan Özhaseki paylaşımında, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sıcak hava