Bakan Nebati'den emekli ve memura zam mesajı: Mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum

Nureddin Nebati Hazine Maliye Bakanlığı
Bakan Nebati'den emekli ve memura zam mesajı: Mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum

Katıldığı bir canlı yayında Türkiye'nin yeni ekonomi modeline ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur ve emeklilerin zam beklentisini yükseltecek şekilde konuştu. Nebati, "İyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati yeni ekonomi modeli ile ilgili olarak, "Faiz arttırılmalı diyenlere tokat gibi yanıt oldu" ifadesini kullandı. Nebati, döviz kurlarındaki düşüşle ilgili "Şimdi köpük gidiyor, optimal noktaya kendisi ulaşacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kur korumalı TL mevduat hesaplarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Nebati, "Kur korumalı TL mevduatına geçiş bu sabah 10 milyar liraydı, öğleden sonra katlandı" dedi. 

Bir süredir emekli ve memurların gündeminden düşmeyen zam konusuyla ilgili de konuşan Nebati, vatandaşların konuya ilişkin beklentilerini yükseltecek bir açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zamlarla ilgili ilgili bakanlıkların çalışma yürüttüğünü ve bununla ilgili iyileştirmelerin emeklileri memnun edecek şekilde yansıtılacağını açıkladı.

 

Nebati emekli ve memura zam konusuyla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:

EMEKLİLERİMİZİ MUTLU EDECEK BİR İYİLEŞTİRME OLACAĞINA İNANIYORUM

"Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Kurumlar Vergisi'nde düşüş yapıyoruz, KDV'de önemli düzenlemeler yapıyoruz, güzel şeyler olacak. Bu çalışmaların neticelerinde enflasyon beklentimiz aşağı yönlüdür. Emeklilerimiz için de ilgili bakanlıklarımız, arkadaşlarımız çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum." diye konuştu.

ALGILARLA, SOSYAL MEDYAYLA HAREKET EDERSENİZ KAYBEDERSİNİZ

Bakan Nebati, "Ekonomi yönetimimize, sayın cumhurbaşkanımıza, siyasal iktidara lütfen gereken ihtimamı gösterin. Çünkü algılarla, sosyal medyayla hareket ederseniz kaybedersiniz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Diğer

nebati Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı