Bakan Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riski yapı kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz

Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da yapımı tamamlanan ve toplumun her kesimine hitap eden 97 tesisin açılışında konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Bağcılar'da ilçeye kazandırılan eserlerin arasında yaşlılar için Yaşlı Yaşam Merkezi, gençler içir E-Spor Merkezi ve engelliler için de Türkiye'nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu öne çıkıyor.

"İSTANBUL'UMUZA YAKIŞIR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ"

9 ilçemizde 963 mahallemizde güçlü İstanbul için 'Yarın değil Hemen şimdi' diyoruz. İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için hemen yanı başınızdaki Esenler'de tam 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Bu projede 2 bin konutumuzun anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ettik. Etap etap da TOKİ ile yaptığımız konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Esenler'deki o yeşil alan ve sosyal donutu sorununu halledeceğiz. Aynısını Bağcılar'da da yapacağız. Yeşil alan ve sosyal alanları sizler için hizmete sunacağız. İnşaallah Esenler'deki projemizde ürettiğimiz konutlardan Bağcılar'a da Bağcılar'ın dönüşümü için ayıracağız.

Bugün TOKİ’miz tarafından inşa edilen 822 yeni sıcak yuvamızın, kentsel dönüşüm konutlarımızın anahtarlarını Bağcılar’daki kardeşlerimize teslim ediyoruz.

Bakan Murat Kurum "İstanbul'da 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İstanbul'u tek bir riski yapı kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Bağcılar toplu açılış töreni