Bakan Kurum: Afet bölgesini baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracağız

Gaziantep Murat Kurum

Gaziantep'te köy evleri anahtar teslim töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeni Gaziantep'imiz, yeni Kahramanmaraş'ımız, yeni köylerimiz hayırlı olsun. Afet bölgesini baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'teki köy evleri anahtar teslim töreninde konuştu.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

"Biz bugün burada sizlerle beraberiz. Buruk bir sevinç içindeyiz. Yaşadığımız depremlerin acısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde ve Ramazan Bayramı'nın deprem bölgesindeki kardeşlerimiz başta olmak üzere, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Böyle bir günde liderimiz, Cumhurbaşkanımızla birlikteyiz. Yükselen Anadolu tuğlalarını biz de sizlerle birlikte diziyoruz. Bugün Gaziantep'imizde, Kahramanmaraş'ımızda yeni yuvalarımızın anahtarını burada teslim ediyoruz. Yeni Gaziantep'imiz, yeni Kahramanmaraş'ımız, yeni köylerimiz hepimize hayırlı olsun diyorum.

"AFET BÖLGESİNİ BAŞTAN AŞAĞI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Bugün hamdolsun anahtarlarımızı teslim etmeye başladık. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la övünün. 46. günde temelleri attık ve şu anda 106 bin konutun sözleşmesini yaptık, inşaatlarını başlattık. En kısa zamanda 11 ilimizde temsillerimizi gerçekleştireceğiz. Bu söz büyük güçlü Türkiye'nin sözü. Afet bölgesini baştan aşağı yeniden ayağa kaldıracağız. Acı hatıraları birbirimize destek olarak sileceğiz."

Kaynak: Haber Global TV

Gaziantep Murat Kurum