Bakan Kurum: 650 bin konutun yapımını etaplar halinde yürüteceğiz

Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da açıklamalarda bulundu. Kurum, "650 bin konutumuzun etaplar halinde yapım sürecini yürütüyor olacağız" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "650 bin konutumuzun etaplar halinde yapım sürecini yürütüyor olacağız" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamaları:

2.5 milyon vatandaşımız 11 illerde geçici konteyner yaşam alanlarında, çadırkentlerde yaşamakta. 100 bin konteyneri de düşündüğünüzde 500 bin vatandaşımız daha bu alanlarda ikamet etmiş olacak. Mayıs ayı en geç başına kadar 500 bin vatandaşımızın konteyner alanlarına yerleşimini sağlamak hedefimiz.

Devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte bu süreci de STK'larımızın da desteğiyle birlikte bu çalışmaları yürütüyor. Hem sahada enkaz kaldırma sürecimizi yürütüyoruz, diğer taraftan da hasar tespiti yürütüyoruz.

8 ilimizde hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumda. Diğer illerimizde de sona yaklaştık. Depremden etkilenen illerimizde şu ana kadar 5 milyon 646 bin bağımsız bölümden oluşan 2 milyon 31 bin binada inceleme yapıldı. 894 bin bağımsız bölümden oluşan 312 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık veya orta hasarlı olduğu tespitini yaptık. Hatay'da rakam, bu manada en çok depremden etkilenen illerimizden. 330 bin 825 bağpımsız bölümden oluşan 99 bin binanın yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ya da orta hasarlı olduğu tespitini yapmış olduk.

11 ilimizde eş zamanlı inşa süreci yürütüyoruz. 54 bin afet konutunu merkezlerde, 13 bin köy konutumuzun da ihalesi yapıldı. 67 bin konutumuzun ve köy evimizin yapım sürecini başlattık. Konut rakamını nisan ayı içinde 319 bine çıkarmayı planlıyoruz. Ardından 650 bin konutumuzun etaplar halinde yapım sürecini yürütüyor olacağız.

Kaynak: Haber Global TV

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay Deprem konutları