Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Tüm uluslararası uçuşlarda termal kamera uygulaması başlıyor

Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, "Yarından itibaren tüm uluslararası uçuşlarda gelen yolculara yönelik termal kamera uygulamasına geçilecek" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili olarak, tedbir için bütün uçuşlarda termal kamera kontrolü yapılacağını söyledi. 

15 yaş altında genelde görülmediğinden okullarda tedirgin edecek yaklaşım içinde olunmaması gerektiğini ifade eden Koca,, "Ülkemizde yeterli maskenin mevcut olduğunu, üretimi için de yeterli kapasitenin bulunduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Bakan Koca, şunları söyledi:

"Türkiye’de herhangi bir yeni korona virüs tanısı alan hastamız olmamıştır. Yani korona virüs vakasına rastlanmamıştır. Bu virüs vakalarının yüzde 99’unun Çin’de olduğunu biliyoruz. Bugün itibarıyla Belçika’nın ilavesiyle 27 ülkede korona virüse rastlandığını biliyoruz. Yüzde 80’in üzerinde 60 yaş üstü olduğunu biliyoruz.

Bugün itibarıyla her geçen gün sayının artmasıyla şu an eğer mümkünse bütün uluslararası uçuşlara termal kamera uygulamasının uygun olabileceği önerisine bizler de yarından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda yolculara termal kamera uygulamasına geçeceğimizi söylemek istiyorum.

''ÜLKEMİZDE YETERLİ MASKE MEVCUT''

15 yaş altında genelde görülmediğinden okullarda tedirgin edecek yaklaşım içinde olunmamalı.

Ülkemizde yeterli maskenin mevcut olduğunu, üretimi için de yeterli kapasitenin bulunduğunu söylemek istiyorum. Maske fiyatlarındaki artış konusunda yoğun şikayet var. Vatandaşlarımıza, Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmalarını öneriyoruz. Bilim Kurulu, Çin'den 42 kişiyi getiren uçaktaki mürettebat ve sağlık ekibinin, pazartesiden sonra evde gözetim altında tutulmasını önerebilir."


son dakika son dakika haber