Bakan Koca'dan Gaziantep'te hastanedeki yangınla ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı
Bakan Koca'dan Gaziantep'te hastanedeki yangınla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te özel üniversite hastanesinde çıkan ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te yoğun bakım servisinde 11 kişinin yaşamını yitirdiği patlama ve yangınla ilgili,  "Bakanlığımızın hastaneleri bilgilendirmesinin 'ihmal' olarak yansıtılması kabul edilemez" dedi. 

Koca, "Gaziantep’te bir özel hastanemizde dün yaşanan elim hadise idari ve adli olarak incelenmektedir. Bu hadise ile Bakanlığımızın yetki ve sorumlulukları arasında gerçek dışı ilişkiler kurmanın kimseye faydası yoktur." ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca'dan Gaziantep'te hastanedeki yangınla ilgili açıklama - Resim : 1

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığı'nca yapılan açıklamada da, "Bakanlığımızca hastanelere gönderilen bir bilgilendirme yazısının, bazı basın yayın organları tarafından Gaziantep’te COVID-19 yoğun bakım servisinde meydana gelen yangınla ilişkilendirilerek buradan ihmal senaryoları üretilmesi üzerine açıklama ihtiyacı doğmuştur. Bakanlığımızın görevi ve yetkisi gereği hastaneleri bilgilendirmesinin, zorlama bir yorumla “ihmal” olarak yansıtılmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Gaziantep’te meydana gelen elim hadise hakkında Bakanlığımız ve Savcılık tarafından soruşturma başlatmıştır" denildi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber