Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Gündem haberleri
Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Nisan'da TBMM'de kabul edilen 'Uzmanlık Eğitiminde Adalet' başlıklı kanun maddelerinin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdiğini duyurdu. Bakan Koca, düzenleme ile getirilen yeni değişiklikleri de tek tek paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7394 sayılı kanunun ilgili maddelerinin Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Bakan Koca, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Koca yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“8 Nisanda Meclis’te kabul edilen, içeriğini Uzmanlık Eğitiminde Adalet başlığı altında özetlediğimiz 7394 sayılı kanunun ilgili maddeleri Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. Kanunu onaylayan Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere son verildi. Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü kaldırıldı. Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi alınmayacak. Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü kaldırıldı. Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç çıkarılmayacak. İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine başlayacak. Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına ‘Asistanlıkta Adalet’ kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu aşılacak. Borçlu olduğumuz açıklama: TUS sonuçları 31 Martta açıklandı. Alışageldik şekilde, kontenjanların da aynı gün açıklanması gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, şu an 15 günü bulan gecikmenin sebebi netleşmiş bulunuyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Birkaç güne daha ihtiyaç var. Hayırlı olsun.”

 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Resmi Gazete