Bakan Kasapoğlu, Haber Global'de: "Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci turda ipi göğüsleyecek"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Haber Global Muhabiri Hasan Uylaş ve Haber Global Spor Yorumcusu Sercan Hamzaoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Haber Global'de seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Sahadaki izlenimlerini aktaran Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Saha gayet olumlu. Millet 14 Mayıs'ta açık farkla Cumhurbaşkanımızdan yana tavrını gösterdi, Cumhur İttifakı'ndan yana tavrını gösterdi. Biz bunu ifade ediyorduk. Farklı iller olsun, her daim sahada olan kişiler olarak, biz sahadan zaten hiçbir zaman kopmadık. Seçime mahsus değildi bizim sahada olmamız. İlçelere kadar, beldelere, köylere kadar giderim.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İPİ GÖĞÜSLEYECEK"

Bizim gençlerle iletişimimiz, gençlerle iletişimimiz, hayatın içinden birileri olarak, yaşam tarzı olarak da hep hayatın merkezindeyiz. Vatandaşın hayatı neredeyse biz oradayız. Nerede hayat akıyorsa biz oradayız. Biz sahadaki hissiyatı sürekli gören, ona göre kendine çekidüzen veren, politikalar geliştiren, siyaset üreten bir anlayışa sahibiz. 14 Mayıs bizi yanıltmadı, ikinci tura 3 gün kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ipi göğüsleyecek.

Gençler bizim için yol arkadaşı. Gençler bizim için birer özne. Dolayısıyla gençlerle bir araya geldiğimizde her şeyi konuşuyoruz. Siyasetiyle, sporuyla, onların talepleriyle, oturuyoruz konuşuyoruz. Sohbetlerimiz oluyor. Gençler şunun farkında. Bizim samimiyetimizin farkındalar. Diyorsunuz ya, gençler ne istiyor diye. Gençler samimiyet istiyor. Millet samimiyet istiyor. Vatandaş, gençler bizim samimi olduğumuzun farkında. Biz gençleri birer figüran olarak değerlendirmiyoruz. Gençleri tanımlama gayretinde değilim. Biz gençleri tanımakla meşgulüz. Tanıyıp o noktada da gençlerle birlikte süreçleri yönetmek temel motivasyonumuz.

Güçlü birey güçlü toplum demek, güçlü aile demek. O bireyin en önemli etkisi gençler. Gençleri bu anlamda hür iradeye sahip, ufku, vizyonu açık, özgüvenli ve donanımlı kılmak zorundayız. Bu donanım da bilgiyle olur. O ruh halini destekleyen bir eğitim sistemiyle olur. Aile, okul, çevre... Bunların her biri onu destekler, yön verir. Bizim bu noktada temel gayretimiz genci güçlü kılmak. Bilgi temelinde güçlü kılmak için eğitimin önünü açmak. Üniversiteler bunun bir boyutu. Kişisel gelişimi var, başka alanlar var. Her alanda eğitimin önünü açmak. Bunu başka temellerle destekliyoruz.

Sporda şiddet yasası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası ilk çıkardığımız yasalardan biri. İki farklı takım olarak yan yana oturamıyorsanız sporun ruhuna aykırı bunlar. Sporda şiddete hiçbir zaman müsamaha olmaz. Ne sporda ne başka yerde şiddet olmaz. Bizim bu noktada bahsettiğim gibi ilk çıkardığımız yasalardan biridir. Bunun da ciddi şekilde uygulanması noktasında kurumlar, birimler sorumluluk sahibidir.

TÜRKİYE'NİN EURO 2028 VE 2032 ADAYLIĞI

(Euro 2028 ve 2032 adaylığı) Bizim burada hiçbir şekilde eksiğimiz yok. Stadın kendisi var, maket değil, gerçek bunlar. Bu şekilde başvurumuzu yaptık, verirlerse şampiyonanın marka değeri artar. Biz pandemi döneminde dahi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. 160 organizasyon yaptık pandeminin en yoğun zamanında. Antalya'dan Rize'ye kadar, Manisa'dan İzmir'e kadar uluslararası ev sahipliği yaptık. 

Şampiyonlar Ligi finaline İstanbulumuz en güzel şekilde ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE KUPASI HANGİ İLDE OYNANACAK?

Türkiye Kupası'nda TFF'nin çalışmaları var, önümüzdeki günlerde açıklanır diye düşünüyorum. Alternatif iller var, İzmir de onlardan biri.

Kaynak: Haber Global TV

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 28 Mayıs seçimi cumhurbaşkanı seçimi