Bakan Göktaş duyurdu! Yabancılara yönelik yeni proje imzalandı

Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Bakan Göktaş duyurdu! Yabancılara yönelik yeni proje imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün imzaladığımız 'Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı Projesi' ile insani yardım alanında AB ile ortaklığımızı güçlendiriyoruz" dedi.

Göktaş, bakanlıkta düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada 21'inci yüzyılın dünya nüfusunda daha önce hiç görülmeyen bir hareketliliğe sahne olduğunu belirterek, "Göç, çağımızın bir gerçeğidir. Sebepleri ve sonuçlarıyla insanlığın ortak meselesidir. Göç hareketleri, göçmenlerin yaşamıyla birlikte toplumların düzenine ilişkin bazı alışkanlıkların değişimini de beraberinde getirmektedir. Kitlesel göçler, dünya çapında pek çok siyasi, ekonomik ve toplumsal göstergeyi de etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

'İNSANİ YARDIM ALANINDA AB İLE ORTAKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ'

YSUY Projesi ile insani yardım alanında AB ile ortaklığın güçlendirildiğini vurgulayan Bakan Göktaş, "Yeni süreçte, Sosyal Uyum Yardımı Projesi’ne 2020 yılında katılan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), görev ve sorumluluklarını Bakanlığımıza tevdi ediyor. Benzer şekilde, projenin 2016 yılından bu yana finansörü olan Avrupa İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (ECHO) de görevini Avrupa Birliği Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü'ne (DG NEAR) devrediyor. Bakanlık olarak, insani yardım alanında gösterdikleri hassasiyet ve değerli katkıları için IFRC ve ECHO'ya teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

 

Kaynak: DHA

Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı