Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriyelilerle ilgili flaş açıklama!

son dakika Gündem haberleri Mevlüt Çavuşoğlu
Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriyelilerle ilgili flaş açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız." şeklinde bir açıklama yaptı.

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız." dedi.

Dışişleri Bakanı, "Milletimizin çıkarı mevcut şartlarda neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Koşullar müzakereye uygunsa müzakere, müzakere kapıları kapalıysa da saha. Son dönemde normalleşme politikalarımızı bu çerçevede yürüttüğümüz söylemek isterim. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracılığıyla zaten rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa, terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız, aksi zaten düşünülemez." diye ekledi. 

"PKK/YPG'NİN SURİYE VE IRAK'TA BARINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

 Bakan Çavuşoğlu, sözlerine "PKK/PYD/YPG’nin Suriye ve Irak’ta barınmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kim ne derse desin, gereğini yapacağız. Muhataplarımıza şunu da söylüyoruz: ya 2019’da imzaladığınız anlaşmalara uyarsınız, ya da biz gereğini yaparız. Rejim, gerçekçi davranırsa, terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız. Muhataplarımız çağrılarımıza kulak verirse birlikte yürürüz, terörle birlikte mücadele ederiz. Yok, tepkisiz kalırlarsa, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz." diyerek devam etti.

Çavuşoğlu ayrıca, "Yurt dışındaki misyon sayımız da artmaya devam ediyor. Son bir yılda 4 yeni temsilcilik açtık ve 257’ye çıktık. 2022 yılında sağladığımız konsolosluk hizmetlerinin sayısı 3 milyonu aştı." şeklinde bir açıklama yaptı.

"BÜTÇEMİZ BİTTİĞİ ZAMAN SAYIN MALİYE BAKANIMIZA GİDİYORUZ, GÖZLERİNDE IŞILTI VARSA TALEBİMİZİ İLETİYORUZ"

Bakanlık bütçesine ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, "Kısıtlı kaynaklarımızı, mütevazi bütçemizi en etkin şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. (Bakan Nebati’ye dönerek) Bütçemiz bittiği zaman da sayın Maliye Bakanımıza gidiyoruz, gözlerine bakıyoruz. Gözlerinde ışıltı varsa talebimizi iletiyoruz, gözlerinde ışıltı yoksa o demeden ‘Sayın Bakanımız bugün gidelim yarın gelelim’ diyoruz. Sağ olsun, ne zaman ihtiyacımız olsa da ilave bütçemiz. Çünkü biz dövizle harcama yapan bir bakanlığız. Veriyorlar, kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Suriyeliler Mevlüt Çavuşoğlu