Bakan Çavuşoğlu Finlandiyalı ve ABD'li mevkidaşlarıyla Afganistan'ı görüştü

Mevlüt Çavuşoğlu Afganistan
Bakan Çavuşoğlu Finlandiyalı ve ABD'li mevkidaşlarıyla Afganistan'ı görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto ile Afganistan'da yaşanan son gelişmeleri görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto ile Afganistan'da yaşanan son gelişmelerin görüşüldüğü bir telefon konuşması gerçekleştirdi. 

Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı nedeniyle Irak’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’yla bir telefon görüşmesi yaparak, Afganistan’daki son durumu ele aldı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN'LA DA GÖRÜŞTÜ

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la da Afganistan’daki son gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Afganistan'dan çekilme sürecini ve iki ülke arasındaki iş birliğini görüştü.

Blinken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Afganistan'dan güvenli ve düzenli bir tahliye sağlamak için devam eden ortak çabalarımız hakkında bugün tekrar konuştum. Türkiye, önemli bir NATO Müttefikidir ve ortaklığı için minnettarız." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada ise "Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'daki iş birliğimizi ve vatandaşlarımızın, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenli ve düzenli bir şekilde tahliyesini sağlamak için devam eden çabalarımızı konuşmak üzere Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü." ifadelerine yer verildi.

İki bakan, 24 Ağustos'ta da Afganistan'daki çekilme sürecini telefonda görüşmüştü.

 

Kaynak: DHA

Mevlüt Çavuşoğlu Bakan Çavuşoğlu Afganistan haberleri