Bakan Bayraktar Bakü'deydi: "Iğdır-Nahçıvan Hattı bu kış hazır"

Haber Merkezi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Alparslan Bayraktar Azerbaycan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Bakü'de mevkidaşı Perviz Şahbazov ile bir araya geldi. Bayraktar Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'ndaki çalışmaların tamamlanacağı tarihi açıkladı. Azerbaycan ile enerji iş birliklerinin süreceği mesajını verdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji iş birliği artarak devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Azerbaycanlı mevkidaşı Perviz Şahbazov'la Bakü'de bir araya geldi. İki ülke arasında güçlü bir gönül bağı olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nda çalışmaların bu yıl tamamlanacağını söyledi. Bayraktar, "Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın anlaşması ve şu anda çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor zamanından önce biz bunu hazır hale getireceğiz ve hep söylediğimiz gibi bu sene kış ayında Nahçıvan'ın gazı Iğdır üzerinden gelecek" dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan arasında yenilenebilir enerji alanındaki ortaklıkların da önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin enerji talebinin arttığını ve iki ülkenin bu konuda birbirini tamamlayıcı rol üstlendiğini söyledi. Yeni işbirliklerinin olacağı mesajını verdi, "Bizim mutlaka elektrik kaynaklarımızı da enerji kaynaklarımızı da temiz enerjilerden alma hedeflerimiz var bunu hem Türkiye'deki yenilenebilir enerji potansiyelini hayata geçirerek aynı zamanda enterkoneksiyonlarla çevremizdeki elektriği de Türkiye'ye ve Türkiye'den Avrupa'ya doğalgazda olduğu gibi götürmekle alakalı birlikte projeler geliştiriyoruz" diye konuştu.