Bakan Bak'tan Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazası hakkında açıklama

Osman Aşkın Bak Aydın TBMM
Bakan Bak'tan Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazası hakkında açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'daki KYK yurdunda Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazası hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi görüşülüyor.

Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak, "Tüm tesislerimizde olduğu gibi Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri gerçekleşmektedir. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim" dedi.

Bakan Bak, şöyle devam etti:

"Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür.
Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut.
Olay artık adli makamlardadır.

Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır ama suiistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek."

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Gençlere yönelik projeler hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bak, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız. Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.  Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz" dedi.