Bakan Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Hulusi Akar
Bakan Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı
@ AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz sorunların diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a diyalog çağrısı yaptı.  Akar, "Biz sorunların diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz" dedi.

Bakan Akar, tüm ikazlara rağmen Yunanistan'ın taciz ve ihlallerini ısrarla sürdürdüğünü belirterek, "Biz sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Daha önceki muhataplarımızla olduğu gibi şimdiki muhataplarımızla da diyalog kanallarının açık olması en samimi temennimiz. Biz her şekilde diyalogdan yanayız. Ancak ülkemizin ve KKTC'nin hakkını hukukunu çiğnetmeyeceğimizin, hiçbir oldubittiye de izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isterim" diye konuştu.

"DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN FIRSAT"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki İstişari, Güven ve Güven Artırıcı görüşmelerle NATO Karargahı'ndaki Ayrıştırma Usulleri toplantılarını diyaloğun geliştirilmesi için birer fırsat, uygun birer ortam olarak nitelendiren Akar, "Sorunların sözümü için bunların devamından yanayız" ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın son dönemde giriştiği 'silahlanma yarışına' yönelik soru üzerine de Akar, "Komşumuz Yunanistan'ın bazı ülkelerin teşvik, tahriklerine kapılarak çeşitli teşebbüslerde bulunmasının kendilerine yarar sağlamayacağının görülmesi gerekir" dedi.

Bakan Akar, açıklamasının sonunda, "Türkiye, hiçbir zaman ve hiç kimse için tehdit olmadığı gibi aksine daima güvenilir, güçlü ve etkin bir müttefik olmuştur" diye konuştu.

 

 

Kaynak: DHA

Hulusi Akar Yunanistan Milli Savunma Bakanı