Bakan Akar'dan yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalar

Gündem haberleri Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yıl sonu değerlendirme toplantısında açıklama yaptı. Akar, KKTC, Yunanistan, ABD ile F-16 görüşmeleri, Azerbaycan ile işbirliği konularında çok önemli mesajlar verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yıl sonu değerlendirme toplantısında açıklama konuştu. Akar'ın açıklamaları şöyle:  

"Bu yıl 3982 terörist etkisiz hale getirildi. Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla başarılı bir şekilde devam etmektedir. Operasyonlarımız komşularımızın egemenlik haklarına saygılı. 

TSK envanterinde kimyasal silah bulunmamaktadır. Kimyasal silah iftirası atanları milletimiz affetmeyecek. PKK'dan farkı olmayan PYD'nin YPG'nin adları ne olursa olsun, kim destek verirse versin temizlemek için kararlıyız. Hangi ine girerlerse girsinler o inleri başlarına yıkmakta kararlıyız. Teröristler için hiçbir yer güvenlik değil. Mehmetçiğimizin nefesi enselerinde. Pençe Kilit kapsamında 506 terörist etkisiz hale getirildi. 

YUNANİSTAN'A MESAJ: KIŞKIRTICI TAVIRLARINDAN DERHAL VAZGEÇMELİLER

Yunanistan NATO tatbikatı yapan uçaklarımız bir haftada iki kez taciz etmiştir. Gerekli karşılık verilmiştir. NATO'nun da bu şımarıklığa dur demesinin zamanı gelmiştir. Sahada gerekli karşılık bugüne kadar verildi, bundan sonra da verilecektir. Siyasi varlığını Türkiye düşmanlığı üzerine koyanlar yine sahnede. Komşumuz Yunan halkı da biz de onları yakından tanıyoruz. Beklentimiz bu Yunan şahısların uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri. 

"MESELE ARTIK KIBRIS'IN KURULMASI DEĞİL, KURULMUŞ DEVLETİN TANINMASIDIR"

Kıbrıs hepimizin bildiği gibi milli meselemizdir. Bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Artık mesele bu devletin kurulması değil, kurulmuş olan devletin tanınması meselesidir. 

"AZERBAYCAN'IN YANINDA OLACAĞIZ"

Kafkasya'nın da istikrarına büyük önem veriyoruz. Hafta içinde Azerbaycan ve Gürcistan savunma bakanları ile birlikte toplandık. Bu toplantılar da önemli rol oynamakta. Can Azerbaycan, topraklarını 44 günlük harekatla kurtarmıştır. İşgalden kurtarılan bölgelerde mayın, EYP arama faaliyetleri sürdürülmektedir. 4500 mühimmat tespit ve imha edilmiştir. Bu ay geniş kapsamlı tatbikat dahil, 12 tatbikat icra edilmiştir. Azerbaycan'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz.

(İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği) Taahhütlerini yerine getirmelerini bekliyoruz.

(ABD ile F-16 anlaşması) Konunun olumlu sonuçlandırılmasını bekliyoruz. 

"BUGÜNE KADAR 24 BİN 652 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ"

Bugüne kadar toplam 24 bin 652 kişi TSK'dan FETÖ iltisakı dolayısıyla ihraç edilmiştir. FETÖ ile iltisaklı tek personel kalmayıncaya dek mücadelemiz devam edecek."

 

Kaynak: Haber Global TV

Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı Yunanistan Azerbaycan