Bakan Akar'dan Mısır açıklaması!

Hulusi Akar
Bakan Akar'dan Mısır açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır ile diplomatik temasların başlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Akar, "Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerlidir" ifadelerini kullandı.

Ankara- Kahire hattında diplomatik kanallar açılırken, Doğu Akdeniz denkleminde dengeler değişiyor. Geçtiğimiz günlerde Mısır'dan, Türkiye'nin yetki alanını gözeten karar gelmişti. Kahire yönetimi hidrokarbon arama bölgesini Türkiye kıta sahanlığı sınırını dikkate alarak belirledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır'ın attığı olumlu adımın ardından ilişkilerin normalleşebileceğinin sinyalini vermişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır ile diplomatik temasların başlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Akar'ın açıklaması şu şekilde; 

"ABD’nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yerine 70 yıldır NATO üyesi olan Türkiye ile çalışması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Yunanistan’la görüşmelerimiz devam ediyor. Yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen birtakım olumsuz açıklama, eylem ve tacizlerle de karşılaşıyoruz. Mısır'ın yaklaşımı ve son gelişmeler, iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur."

Kaynak: AA

Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı