Bakan Akar'dan flaş operasyon açıklaması

Hulusi Akar
Bakan Akar'dan flaş operasyon açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak Kuzey'indeki operasyonlara ilişkin "PKK'ya karşı operasyonlarımız artan şiddetle devam ediyor. Son bir ayda 7'si büyük, 21'i orta çaplı 28 operasyon icra edildi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın 2021 yılı bütçesi için TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Akar konuşmasında Irak'ın Kuzeyi'nde PKK'ya karşı operasyonlarımız artan şiddetle devam ediyor. Son bir ayda 7'si büyük, 21'i orta çaplı 28 operasyon icra edildi" dedi.

AKDENİZ'DE SON DURUM

Akar Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin  "Gerilimi tırmandıran Yunanistan’dır. Biz önkoşulsuz olarak tüm sorunları görüşmeye hazırız. Biz haklıyız. Kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Ege ve Akdeniz’deki haklarımızı gözetmekte kararlıyız.Maalesef iyi komşuluk çerçevesinde çözüme, barışa uzanan elimiz hep havada bırakıldı. Türkiye Libya’nın oluşumuna katkıda bulunuyor. Türkiye askeri konularda Libya’ya danışmanlık desteği veriyor. Vermeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

KARABAĞ'DAKİ ANLAŞMA

Akar, Karabağ'daki anlaşmayla ilgili olarak "Ortak merkezin bina inşası ve faaliyetlerin başlaması için Türkiye-Azerbaycan-Rusya arasında çalışmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

FETÖ'YLE MÜCADELE VURGUSU

Akar FETÖ'ye ilişkin şunları söyledi

 "FETÖ ile mücadeleye kararlılıkla devam ediliyor. 15 Temmuz 2016'dan itibaren TSK'dan toplam 20 bin 610 kişi ihraç edildi"

 

Milli Savunma Bakanı Akar