Bakan Akar, Almanya, Karadağ ve İtalya Savunma Bakanları ile bir araya geldi

Hulusi Akar Milli Savunma Bakanlığı Gündem haberleri
Bakan Akar, Almanya, Karadağ ve İtalya Savunma Bakanları ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Karadağ Savunma Bakanı Rasko Konjevic ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de ikili görüşmelerini sürdürüyor. 

Bakan Akar, NATO Karargahı'nda Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Karadağ Savunma Bakanı Rasko Konjevic ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile görüştü.

Görüşmelerde, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarılarak, Akar’ın ABD koordinesinde, Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığı “Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı”na katıldığı belirtildi. Söz konusu toplantı daha önce de 26 Nisan’da Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde gerçekleştirilmişti.

Öte yandan Bakan Akar, daha önce ise NATO Karargahı’nda Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir araya gelmişti.

GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN BAKAN AKAR, NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG İLE BİR ARAYA GELDİ 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de ikili görüşmelerine devam ediyor.

NATO Karargahı'nda Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Karadağ Savunma Bakanı Rasko Konjevic ve Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ile görüşen Akar daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Görüşmede, NATO gündemindeki konuların ele alındığı belirtildi.

 

Kaynak: İHA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar NATO Brüksel Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini