Bahçeli'den AYM Başkanı'nın sözlerine sert tepki

Devlet Bahçeli MHP anayasa mahkemesi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kütahya mitinginde, AYM Başkanı'nın 61. kuruluş yıl dönümü törenindeki sözlerine tepki göstererek, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi nelerden ibarettir?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kütahya'da vatandaşlara seslendi. AYM Başkanı Zühtü Arslan'a tepki gösteren Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. AYM Başkanı'nın haddini ve hukukunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz" dedi.

Coşkunuz, umutlarımızı diri tutuyor. Cesaretiniz hainleri ürkütüyor. Millet olma hali bugüne kadar ulaşılmış en medeni, en modern, en gelişmiş beşeriyet özelliğidir. Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı veya kast sistemi yoktur. İmtiyazlı bir azınlıktan, seçkin bir zümrenin hakimiyetinden, kaymak tabakadan asla bahsedilemez. Milletimizin her ferdi kanun önünde aynı hakka sahiptir.

Dağdaki çobanımızla üniversitede ders veren bir akademisyenimiz arasında hukuken ve demokratik anlamda hiçbir fark yoktur. Anayasa Mahkemesi'nin 61. kuruluş yıl dönümünde, mahkeme başkanının yaptığı konuşma, nesnel ve bilimsel gerçeklerle birlikte millet varlığına ağır bir saldırıdır. Bu şahsın ağzından ok gibi fırlayan tehlikeli sözlerin tamiri bize göre çok zordur. Anayasa Mahkemesi neyi kastetmektedir? Öteki olarak gördüklerimizin ontolojik varlığını kabul etmedikçe sağlıklı ilişkiyi kurma imkanı yoktur diyen AYM Başkanı'nın varmak istediği yer neresidir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi nelerden ibarettir?

Demokratik Cumhuriyet diyenlerin kim olduğunu biliyoruz. Türkiye'de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. Yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da Anayasal hüviyet kazanmıştır. Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. AYM Başkanı'nın haddini ve hukukunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasını öngörüyoruz. 

Kılıçdaroğlu'nda hayır yoktur, CHP ve İYİ Parti'te gelecek yoktur. Türk ve Türkiye Yüzyılı, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tecelli edecektir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesini hedefliyoruz, buna var mısınız? MHP'nin Kütahya'dan vekil çıkarmasını istiyoruz, buna destek olacak mısınız? 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli anayasa mahkemesi zühtü arslan