Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çağrısına AK Parti'den yanıt geldi

MHP HDP Devlet Bahçeli AK Parti
Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çağrısına AK Parti'den yanıt geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çağrısına AK Parti'den olumsuz yanıt geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP'yi, Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır” çağrısına ilişkin AK Parti  Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi. NTV canlı yayınına konuk olan Kurtulmuş, “Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” dedi. 

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP’nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti.

Çukur eylemlerinde PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye’yi konuşuyor olabilirdik. HDP’ye ‘terörle aranıza duvar örün’ diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi."

"KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPAR"

ABD'nin yaptırım kararının tek taraflı bir karar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Siyaseten kabul etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu reddediyoruz. Akıl dışı vahim bir karar. Etkileri az olacak" dedi. 

Bu tür yaptırımların Türkiye'nin savunma sanayiini güçlendirmeye yardımcı olacağını kaydeden Kurtulmuş, "Kötü komşu adamı ev sahibi yapar" diye konuştu.

"S-400 ZORUNLULUK"

Hükümetin S-400'lere karşı tutumuna da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bizim buradaki tavrımız açık. Bu kadar büyük paralar vererek aldığımız S-400'leri laf olsun diye almadık. Türkiye burnunun dibinde terör örgütlerinin olduğu bir ülke. Türkiye'ye karşı hava saldırısı düzenlendiğinde önleyecek bir gücümüz olması zorunlu. Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamıyorlar. Türkiye bir zorunluluk olarak S-400'e yönlendirilmiştir." 

"ABD TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK İSTEMEZ"

Kurtulmuş, "Türkiye egemen ve bağımsız bir devlettir. Bu adımların rasyonel olmadığını ABD için de vahim sonuçları olacağını ABD'li siyasetçiler biliyorlardır. ABD, Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmek istemez" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli