Bahçeli Kahramanmaraş'ta: Zor şartları milli birlik ve beraberlik şuuruyla aştık

Haberglobal.com.tr
Devlet Bahçeli Kahramanmaraş Deprem Konut

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'taki deprem konutları teslim töreninde konuştu. Bahçeli, "Devletimiz tüm imkanlarını seferberlik ruhuyla harekete geçirdi" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'taki deprem konutları teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları:

"14 milyon vatandaşımız depremden etkilenmiştir. 40 bine yakın bina enkaza dönüşürken 200 binden fazla bina da ağır hasar almıştır. Tablo gerçekten kahredici boyutlara ulaşmıştır. Dünyada eşine benzerine az rastlanacak doğal yıkım karşısında devlet millet dayanışması imrenecek şekilde tezahur etmiştir.

Yaralarımız el birliği ile sarılmıştır. Çadır sayısı 1 milyonu bulmuş, kurulan konteyner sayısı 215 bine ulaşmıştır. Devletimiz tüm imkanlarını seferberlik ruhuyla harekete geçirmiştir. Dayanışma ve yardımlaşma ahlakı, Türk milletinin asalet seviyesinin muazzam yüksekliğini gözler önüne sermiştir.

Deprem bölgesinde 650 bin kamu görevlisi görev yapmıştır. 35 bin 250 arama kurtarma personeli gece gündüz çalışmıştır. 142 bin güvenlik görevlimiz, sağlıkçılarımız, madencilerimiz, ormancılarımız ve gönüllü insanlarımızdan oluşan dev kadro fedakarca, belki de hiç uyumadan enkazın karanlığına hayat ışığı tutmuşlardır.

"ZOR ŞARTLARI MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK ŞUURUYLA AŞTIK"

Zor şartları milli birlik ve beraberlik şuuruyla aştık. İmkansız denen ne varsa zaman içinde üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye'nin toprak altında kalmasını dileyenleri hayal kırıklığına uğrattık. Enkaz üzerinde siyasi istismar şantiyesi kuran zihniyetlere milletimiz hiç kulak vermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye, depremin vahim şokunu atlattı. Yeni yüzyılda yeni bir hayatın temelleri atıldı. Başaramaz diyen kimler varsa taşlaşmış kalpleri ile deşifre oldular.

Bir yanda salgın hastalıkları, diğer yanda bölücü terör, bir yanda doğal afetler, iç ve dış tehditler ülkemizin ekonomik potansiyelini, siyasi enerjisini zorlu sınamalara tabii tutmuştur. Kahramanmaraş depreminin sadece ekonomiye maliyeti 104 milyar dolardır. Aynı anda depremin ağır sonuçlarına direnip yüksek maliyetli terörle mücadele sürecini icra etmek, ülkemizin selameti için her fedakarlığı yapmak kolay değildir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi onca haksız eleştiriye kafa tutarak hem depremzede vatandaşlarımızın hem de milletimizin tamamının sosyal ekonomik haklarını korumuştur. Türk milleti ile iftihar ediyor, Türkiye ile gurur duyuyoruz."