Bağdat Caddesi'nde skandal anlar!

Bağdat Caddesi Trafik kazası Gündem haberleri

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobili ile son sürat şerit değiştirdiği skandal anları bir de kaydetti!

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde skandal görüntüleri sosyal medyasından yayınlayan şahısa tepki yağdı.

Otomobiliyle art arda şerit değiştiren ve tehlikeli şekilde ilerleyen sürücü 6 bin 323 TL cezai işlem uygulandı.

Kadıköy’de Bağdat Caddesinde 27 Kasım tarihinde yaşanan olayda, bir otomobil sürücüsü caddede trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde ardı ardına şerit değiştirerek ve tehlikeli manevralar yaparak ilerledi. Sürücünün başka bir araçta bulunan arkadaşı ise o anları kayıt altına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polislerince yapılan çalışmalarda, aracın plaka bilgilerinden adının Y.İ. olduğu tespit edilen sürücü yakalandı. Yakalanan araç sürücüsüne ‘makas atmak’ maddesinden, ‘saygısızca araç kullanmak’ maddesinden, ‘yakın takip’ maddesinden, ‘araçlara izin almaksızın ve tescil kaydına işlenmeden reklam, yazı, işaret takmak’ maddesinden, ‘görüşü engelleyecek şekilde duman çıkaran araçları kullanmak’ maddesinden olmak üzere toplamda 6 bin 323 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca yakalanan şahıs hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan adli işlemler başlatıldı.

ŞEHİR İÇİ HIZ SINIRI NEDİR?

Genellikle şehir içindeki cadde ve sokaklarda belirlenen hız sınırı, güvenlik amacıyla daha düşük bir değere sahiptir. Birçok ülkede ortalama olarak 50 km/sa (30 mph) ila 60 km/sa (40 mph) arasında değişebilir.

Şehirlerarası yollar ve karayollarında belirlenen hız sınırları, genellikle daha yüksektir. Bu sınırlar, ülkeden ülkeye değişebilir, ancak genellikle 80 km/sa (50 mph) ila 120 km/sa (75 mph) arasında değişebilir.

Otoyollar veya otobanlar, genellikle daha yüksek hız sınırlarına sahiptir. Bu sınırlar, ülkeden ülkeye farklılık gösterse de, birçok yerde 100 km/sa (60 mph) ila 130 km/sa (80 mph) arasında değişebilir.

Bazı özel alanlarda veya yol çalışmalarının yapıldığı inşaat bölgelerinde, hız sınırları genellikle düşürülür. Bu alanlarda sürücüler, işçi güvenliği ve yol koşulları göz önüne alınarak daha düşük hızlarla seyahat etmelidirler.

Okul ve hastane çevresinde, çocukların ve yayaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde hız sınırları genellikle düşüktür. Bu bölgelerde sürücüler, özellikle dikkatli olmalı ve belirlenen hız sınırlarına uymalıdır.

Hız sınırları, trafik kurallarını korumak, kazaları önlemek ve sürücülerin ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenir. Sürücüler, belirlenen hız sınırlarına uymak zorundadır ve bu kurallara uymamak cezai yaptırımlara neden olabilir.

 

Kaynak: Haber Global TV