Azerbaycan'ın mimari Haydar Aliyev 100. doğum yılında Başkentte anıldı

Azerbaycan

Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yıl dönümünde Ankara'da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen konferansta Aliyev'in Türk dünyası için öneminin bir daha altı çizildi.

Ömrünü ülkesine ve halkına adayarak Azerbaycanlıların gönlünde taht kuran Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev kardeş ülkede de unutulmadı.

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta Aliyev ve mimarı olduğu modern Azerbaycan'daki çalışmaları anlatıldı.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan "30 yıl gibi bir devlet için kısa sayılabilecek bir zamanda büyük inkişaf sağlanmıştır." diye konuştu.

Konferansta Haydar Aliyev'in temellerini attığı iki kardeş ülkenin bugünkü sarsılmaz dostluğuna değinildi.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Gasimov, "Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de kötü günde de yan yana duruyor. Nasıl ki Türkiye, Karadağ savaşında Azerbaycan'ın yanına geldiyse, Azerbaycan da Türkiye'deki orman yangınlarında, depremde ilk koşan Azerbaycan olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ülkesini istikrara kavuşturan, ekonomik kalkınmanın temelini atan Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in öneminin altı çizildi.

Azerbaycan Milletvekili Vügar İskenderov, "ABD Washington'a, Fransa De Gaulle, Almanya Adenauer'a Türkiye Atatürk'e ne kadar borçluysa Azerbaycan'da bugünkü müreffehini Haydar Aliyev'e borçludur." diye konuştu. 

 



Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan haydar aliyev Ankara