Azerbaycan Teknik Direktörü Giovanni de Biasi: Türkiye çok güçlü bir takım

Azerbaycan Teknik Direktörü Giovanni de Biasi: Türkiye çok güçlü bir takım

Azerbaycan Teknik Direktörü Giovanni de Biasi, Haber Global Spor Müdürü Onur Tuğrul'un sorularını yanıtladı. Giovanni de Biasi, "Türkiye çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Çok güçlü bir takım" diyor.

Türkiye ile oynanacak maç öncesi Azerbaycan Teknik Direktörü Giovanni de Biasi tercüman aracılığı ile sorularımızı yanıtladı*

Dünya Kupası elemelerinde bence şanssız iki maç oynadılar. Portekiz as kadroylaydı, kendi kalelerine attıkları golle yenildiler. Sırbistan maçında son bölümde yedikleri golle yenildiler. Grubun en zor iki takımıyla oynadılar bence ama bundan sonrası için hedeflerini nasıl görüyorlar, puanları yok götürebilirler mi bu işi sonuna kadar? 

-Kesinlikle oldukça zor bir gruptayız. Grubun en güçlü 2 takımına karşı da oynadık; Portekiz ve Sırbistan. Özellikle Portekiz maçında şanssızdık. Sırbistan maçında da yine öyle. Beraberliği yakaladıktan sonra maalesef golü yedik ve maçı kaybettik. Aslında belki iki maçtan beraberlik de çıkartabilirdik. şu anda grupta puanımız bulunmuyor ama elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum.

Gelecek maçlarda da yine aynı şekilde elimizden geleni yapıp bütün oyuncuların katkılarıyla en iyi şekilde galibiyet almaya çalışacağız, puanlar almaya çalışacağız ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Azerbaycan Teknik Direktörü Giovanni de Biasi: Türkiye çok güçlü bir takım - Resim : 1

Türkiye ile bir hazırlık maçı oynayacaklar Antalya’da. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda neler yapacağını tahmin ediyor? Teknik olarak Türkiye’yi şampiyonada hangi sıraya koyar?

-Ben Türkiye milli takımının oldukça güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda aldıkları sonuçlardan da bunu görebiliyoruz. 4-2Hollanda'yı yendiler. 3-0 Norveç'i yendiler. Daha sonra Letonya ile beraberlik yaşadılar. Şanssız bir beraberlikti.

Uluslararası seviyede çok yüksek tecrübeye sahip önemli takımlarda oynayan oyunculardan kurulu bir takım Türkiye v e ben bu tecrübenin Avrupa Şampiyonası'nda işlerine yarayacağını düşünüyorum. Bütün oyuncuların fiziksel olarak hazır olduktan sonra, elinden geleni yaptıktan sonra başarılı sonuçlar alabileceklerine inanıyorum.

Türkiye’nin açılış maçı İtalya ile. İki takımı teknik olarak nasıl kıyaslar? Maçın belirleyici unsuru nedir ona göre?

-Tabii ki açılış maçları her z aman farklı sonuçlara açık maçlar. Çünkü İtalya2da odlukça gergin olacaklardır çünkü kendi evlerinde açılış maçı oynayacaklar. Beklenti çok yüksek olacaktır. Türkiye gibi zorlu bir rakibe karşı oynayacaklar.

Bu açıdan düşünüldüğünde ben çok zorlu, eşit bir mücadele olacağını inanıyorum. Türkiye çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Çok güçlü bir takım. İtalya'ya çok zorluk çıkaracaktır. Türkiye'nin de bu maçı kazanma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Tıpkı İtalya gibi. İlk maçlar dediğim gibi biraz daha gergin biraz daha zorlu geçiyor. İtalya2da sahip olunan beklentiye göre kendi evinde oynayacağı için baskı altında hissedebilir kendini.

Türkiye’nin en iyi oyuncusu kim ona göre?

-Bu soruya cevap vermek benim adıma çok zor. Bunu söyleyebilmem de çok zor ama Burak Yılmaz'ı söyleyebilirim. Çünkü 36 yaşında olmasına rağmen gösterdiği kararlılık, oyuna olan bağlılığı ve yakaladığı başarılar onu gerçekten çok özel kılıyor.

Bu sene de Lille ile Fransa Ligi'ni kazandı. Belki tecrübe farkıyla; eğer illa cevap vermem gerekiyorsa, Burak Yılmaz'ın adını söyleyebilirim. Çünkü hem gösterdiği kararlılık, hem bu yaşta peşinden koştuğu amaçlar onu özel kılıyor. Ama illa cevap vermek zorundaysam onun ismini söylüyorum.

As kadrosuna karşı Portekiz’le oynadı. Bruno Fernandes’li Cristiano Ronaldo’lu, Bernardo Silva’lı… Şimdi Türkiye’yi analiz etti. İtalya’yı yakından tanıyor. Avrupa Şampiyonası’nda bu takımlardan biri şampiyon olabilir mi, ya da favorisi başka bir takımsa bunu bize söyleyebilir mi?

-Ben bu üç takımın her birinin turnuvayı kazanma şansı olduğunu düşünüyorum. Tabi İtalya çok güçlü bir takım, tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Aynı zamanda Türkiye milli takımı da bunu son zamanlarda gösteriyor; sahip olduğu çok iyi oyuncular var.

Çok tecrübeli bir teknik direktörleri var. O teknik direktörün tecrübesiyle de daha da iyi oynuyorlar, daha da gelişiyorlar. O yüzden saydığınız bütün takımların şansı olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Web Özel

Azerbaycan milli takımı