Azerbaycan Hava Kuvvetleri açıkladı: İmha edilmeseydi, füze Bakü'ye ulaşabilirdi

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Karargah Komutanı İkram Eliyev: Azerbaycan Ermenistan'ın saldırı hazırlığında olduğu balistik füze sistemini imha etti. Eğer o füzeler ateşlenseydi, füzeler Bakü'ye kadar uzanabilirdi.

Ermenistan ordusu dün gece işgal altındaki Kelbecer bölgesine, birden fazla operasyonel-taktik balistik füze kompleksi konuşlandırmıştı. Daha önce Gence ve Mingeçevir'i hedef alan füze saldırıları bu tür komplekslerle düzenlenmişti. 

Ermenistan'ın ateşlemeye hazır duruma getirdiği füze sistemleri Azerbaycan Hava Kuvvetleri imha edilmişti. 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Azerbaycan Hava Kuvvetleri Karargah Komutanı İkram Eliyev, "Dünkü balistik füze sistemi imha edilmeseydi, füze Bakü'ye ulaşabilirdi" dedi. 

Saldırılarda kullanılan füzelerin kaynağının Ermenistan toprakları olduğunu ifade eden Eliyev, şu bilgileri paylaştı:

“Kullanılan füze 300 kilometre menzile sahip. Eğer bu füze saldırısı Dağlık Karabağ'dan yapılsaydı, Bakü'den çok daha öteye düşebilirdi. Bu da saldırının Ermenistan topraklarından geldiğini gösteriyor."

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Kelbecer'de taktik füze sistemlerinin ateşe hazır hale getirilme görüntülerini yayınladı.

ERMANİSTAN'IN SALDIRILARI PÜSKÜRTÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'da konuşlu iki balistik füze sisteminin birinin yerel saatle 01.00 civarında diğerinin de 08.36'da nokta atışı ile imha edildiği bildirildi.

İmha edilen füzelerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırı hazırlığında olduğu, dolayısıyla Ermenistan arazisinde konuşlanmalarına rağmen Azerbaycan ordusu için yasal hedef haline geldiği kaydedildi.

Ermenistan güçlerinin, kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail ve Hadrut yönünde saldırılar düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 5 T-72 tankı, 3 Grad füze sistemi, 1 OSA uçaksavar, 1 BMP-2 zırhlı piyade aracı, 1 KS-19 uçaksavar topu, 2 D-30 obüsü ve birkaç personel aracının imha edildiği belirtildi.

Ermenistan ordusunun Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu belirtilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun da önleyici tedbirler aldığı ifade edildi.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri açıkladı: İmha edilmeseydi, füze Bakü'ye ulaşabilirdi - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan