Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yasa dışı Ermeni silahlı gruplara çağrı: Kendinizi lağvedin

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı gruplara yönelik bir çağrı yapıldı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Karabağ'daki Ermeni silahlı gruplara yönelik bir çağrı yapıldı. 

Açıklamada "Terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasadışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahların teslim edilmesi ve yasa dışı rejimin kendini lağvetmesi gerekiyor" denildi.

Açıklamanın devamında ise "Aksi takdirde terörle mücadele tedbirlerinin sonuna kadar sürdürüleceği" kaydedildi.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN YENİ AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Anar Eyvazov yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Tedbirler sırasında Ermeni Kara Kuvvetleri'nin 60'tan fazla muharebe mevziisi kontrolümüz altına girdi.

20'den fazla askeri araç, 40'tan fazla topçu birliği, 30'dan fazla havan, 2 uçaksavar füze sistemi ve 6'dan elektronik muharebe sistemi ve diğer askeri teçhizatlar etkisiz hale getirildi.

Karabağ'daki yasa dışı Ermenistan silahlı kuvvetleri mensuplarını silahlarını bırakıp teslim olmaya çağırıyoruz. Ayrıca bölgedeki sivillerin de onlardan uzak durmalarını ve onlara yardım etmemelerini tavsiye ediyoruz."

BUGÜN NE OLDU?

Azerbaycan, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılarak Azerbaycan topraklarından çıkarılması amacıyla lokal antiterör önlemleri başlatıldığını duyurmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerinin, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerinin, takviye birimler oluşturduklarının, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerinin, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna döşediği mayınların patlaması sonucu sivillerin ve polis memurlarının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan Karabağ