Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: Ermenistan savaş sahasını genişletmeye çalışıyor

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Azerbaycan saldırılara karşılık veriyor" dedi. Hacıyev, "Ermenistan savaş sahasını genişletmeye çalışıyor" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Hacıyev, "Azerbaycan uluslararası insani hukuka dayanarak, meşru müdafaa temelinde bu füze sistemlerini imha etti" dedi.

Hacıyev, "Ermenistan, savaş sahasını genişletip çatışmalara diğer tarafları da çekmeye çalışıyor" diye konuştu. 

Hacıyev'in açıklamaları:

11 Ekim'de Gence'ye scud füzesiyle saldırı düzenlendi. AGİT tarihinde ve AGİT bölgesinde ilk kez bu denli büyük ve yıkıcı bir saldırı gerçekleştirildi. 

Bu gece Kelbecer bölgesine Ermenistan ordusu tarafından taktik füze sistemleri yerleştirildi ve bu sistemler ateşlemeye hazır hale getirildi. 

Azerbaycan uluslararası insani hukuka dayanarak, meşru müdafaa temelinde bu füze sistemlerini imha etti. Sivil halkımızın korunması için bu adım atıldı ama saldırılar bitmedi. Azerbaycan'ın diğer bölgelerini hedef alan füze sistemleri de yerleştirildi. Ermenistan, Gence'ye yaptığı gibi mümkün olduğunca çok sivili öldürmek üzere saldırı düzenliyor. Savaş sahasını genişletip çatışmalara diğer tarafları da çekmeye çalışıyor. 

Ermenistan vardığımız ateşkese uymalıdır. Ateşkese hazırız, Ermenistan ateşkesi bozmak için her şeyi yapıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber