Azerbaycan bayrağına hakaret eden Ermeni futbolcular gözaltına alındı

Azerbaycan Dünya haberleri

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Bayrağı hakkında hakaret edici eylemlerde bulunan Ermeni futbolcular Laçın sınır kapısında gözaltına alındı. Futbolcular idari hapis cezasının infazından sonra sınır dışı edilecek.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcılığı Basın Servisi'nden edinilen bilgiye göre,  Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Bayrağı ile ilgili hakaret edici eylemlerde bulunan Ermeni futbolcular haklarında ceza davası açıldı.

Ermeni futbolcular haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 28 Ağustos'ta Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırındaki Laçın sınır geçiş noktasında Devlet Sınır Teşkilatına bağlı askeri personel tarafından gözaltına alındı.

Ceza davasıyla ilgili yeterli makul şüphenin ortaya çıkması nedeniyle, Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşları olan 2001 doğumlu Alen Sargsyan, 2003 doğumlu Vahe Hovsepyan ve Levon Grigoryan'ın söz konusu suç kapsamında sanık olarak yer almasına karar verildi.

Futbolcuların sorgu sırasında eylemlerini kabul edip, içtenlikle pişmanlık duyduklarını belirterek, bundan sonra bu tür eylemlerde bulunmayacaklarını söylemeleri üzerine haklarındaki ceza kovuşturmasına son verildi.

Öte yandan, haklarında idari işlem başlatılan ve bir gün süreyle idari gözaltı kararı verilen futbolcuların idari hapis cezasının infazından sonra Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarından çıkarılmasının sağlanacağı bildirildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Laçın Dünya haberleri Ermenistan