Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi: İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikti

Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yüz binlerce kişi akın etti. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanı dikti. Törenin ardından kritik açıklamalar yapan Erdoğan, Kılıçraoğlu'nun iddialarına da yanıt verdi.

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen fetih şöleni, vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

Fetih şöleni için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde, üzerinde "İstanbul'un Fethi'nin 569. Yıldönümü Kutlamaları" ve "Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreni" kutlamaları yazan dev platformlar kuruldu.

Kutlamalara katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, oluşturulan kontrol noktalarından geçerek alanı doldurdu.

Şölen alanının bir çok noktasına büyük Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Mehteran konseriyle başlayan fetih şöleninde Türk Yıldızları gösteri yaptı. Yücel Arzen'in konser verdiği şölende vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla seslendirilen türkülere ve ezgilere eşlik etti.

AÇILIŞTA KONUŞAN CUMHURBAŞKANINDAN KRİTİK AÇIKLAMA: ERDOĞAN ÖLÜMÜNE BURADA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlama konuşmasında önemli başlıklar açtı.

"Aldığım resmi rakamlara göre şu anda 560 bin kişi karşımda duruyor. Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Rabbime beni böyle şanlı bir milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum. Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. 2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Bugün burada bütünüyle bulunan evlatlarımız yarın kendi sorumluluk alanındaki başarıyla, milletimizin iftihar vesilelerine dönüşeceklerdir. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız, yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır. Yahya Kemal'in deyimiyle biz İstanbul'da mekanı değil, zamanı fethettik. Fetihler işte böyle çağlar üstü olur. Çağlar işte böyle açılır, böyle kapanır. 'Geceler vardır, uykuyla geçer, sarhoş kusmuklarıyla lekelenir / Geceler vardır, ihtiraslar çağıldar, yuvalar yıkılar / Geceler vardır, dirilişe gebedir, fecr olur / Şehr-i İstanbul fetholunur / Bir çağ kapanır, bir çağ açılır.' Çağ açıp çağ kapatan ecdada rahmet olsun. Çağ kapatıp, çağ açacak evlatlarımızın gazaları şimdiden mübarek olsun. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençlerimizin gayretleri kutlu olsun. İstanbul bizlere 2023'e gide yolda hazır olduğunu gösterdi. Mücadele yöntemleri giderek sofistike hale geliyor. Bunun için çocuklarımı zihni güçlü bir şekilde yetiştirmek gerekiyor.

Karşımdaki topluluğa bakıyorum, yine aklıma Yahya Kemal'in şu dörtlüğü geliyor: Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi, senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi, tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.

İstanbul'un fethi sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla gerçekleşti. Fetih mübarek olsun. Fethin 569. yılı mübarek olsun. Fatih'ten Allah razı olsun. Bugün de Fatih'in izinden gitmek için kendini yetiştiren evlatlarımızdan Allah razı olsun. Milleti arkasından yürütecek gençlerimiz olduğu sürece, bu milletin önünde kimse duramaz. Atasını takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe, bu ülkenin önünde kimse duramaz.

İstanbul'u fethederek Müslümanların 7 asırlık hayalini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet, aynı zamanda Bizans'ı ve entrikalarını da tarihe gömmüştür. 

Dünyanın kubbesinden gelen çatırtılar kimi zaman salgın hastalık, kimi zaman tabii afet, kimi zaman kıtlık, kimi zaman oluk oluk akan kan olarak karşımıza çıkarken işte biz bu hissiyat içinde ne diyoruz? 'Durun kalabalıklar'. Şimdi Rusya, Ukrayna'da durum bu mu? Felaket bu mu? Bütün bu felaketler karşısında Türkiye ne yapıyor? İşte bu yanlış gidişe 'durun' demenin gayreti içerisinde. Suriye'de Irak'ta, Libya'da 'durun' diyoruz. Akdeniz'de, Ege'de 'durun' diyoruz. Ukrayna'da, Kırım'da 'durun' diyoruz. Bosna'da, Balkanlar'da 'durun' diyoruz. Karabağ'da, Kafkaslar'da 'durun' diyoruz. Filistin'de, Türkistan'da, Arakan'da 'durun' diyoruz. Bu karanlık kubbenin ülkemizdeki aparatlarına da 'durun' diyoruz

Hiçbir maddi beklenti ve hırsı, bu ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya değmez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Akşam yalan, sabah yalan, bununla bir yere varamazsınız, Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal, kendine gel. Bay Kemal bu yalanlar tutmayacak. Ve aynen senin geçmişinde olanlar gibi hani diyorlardı ya rahmetli Menderes ve arkadaşları için 'uçaklar dolusu altın kaçırdılar, uçaklar dolusu elmas kaçırdılar'. Aynen şimdi ifadeler değişiyor mu? Yok. Aynısını kim kullanıyor? Bay Kemal kullanıyor. Bay Kemal bu yalanlar tutmayacak. İşte 150 bin lira bir yargıdan aldık. 100 bin lira bir yargıdan aldık. Ne yaptı? Toplam 250 bin lira. Ve şimdi bunları Bay Kemal'in o iftira attığı vakıflara gönderdik. Hiç olmazsa bir hayrı olsun. Bize akıl veriyor gidin Esed'le görüşün diyor, sen görüşüyorsun yeter zaten. Teröristlerin kökünü kazıyana dek devam edeceğiz. Kendi milletinin derdiyle dertlenmeyen bu ülkenin siyasetçisi de, aydını da, sanatçısı da, iş insanı da olamaz. Bunun için diyoruz ki, ülkemizi cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız 2023 hedeflerine beraberce buluşturalım. Bay Kemal, "Siz ne yaparsanız yapın bizim görevimiz hepsine karşı çıkmak" demekle olmaz. İnsan biraz utanır. "Kaçacak" türü akıl ve ahlak dışı hezeyanlarla bu iş hiç olmaz. Erdoğan burada, Ataköy'de, ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi milletimi Atatürk Havalimanı'na çağırdım, Bay Kemal ise kaçtı. Bugüne kadar bize kaçacak diyenlerin hepsi, zoru görünce kuyruklarını kıstırıp kaçtı. Almanya'da olanlar var, Fransa'da, Belçika'da, Hollanda'da olanlar var.

Türkiye kartallar gibi yalnız uçmak zorunda kalsa da leş kargalarının güdümüne girmeyecek. 

Yaptığımız yurt binalarından FETÖ'cüler, PKK'lılar, CHP ve Bay Kemal rahatsız. Hasetlerinden çatlasalar da eserlerimizi tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız. 

Gezi olayları sırasında İstanbul sokaklarını "Zulüm 1453'te başladı" yazılarıyla bu zihniyet yönetti.

Atatürk Havalimanı arazisinin kullanılmaya devam eden kısımları dışında kalan 5 milyon metrekare üzerindeki alanı "millet bahçesi" yaparak İstanbulluların hizmetine sunuyoruz. 145 bin ağaç ve fidan buraya dikilecek. Aynı zamanda İstanbul'un en büyük afet toplanma alanı olarak hizmet verecek. Ülkemizde aklını kiraya vermiş bir kesimle karşı karşıyayız. Bunlar köprüye, havalimanına, parklara, ağaca, yeşile karşı çıkar. İşlerine gelince ağaç kesilecek yaygarasıyla ülkenin altını üstüne getirirler. İşlerine gelince yeşil edebiyatı yaparlar. Milletimiz de bunları adam yerine koymadığını 2023'te gösterecek. 

Biz milletimizin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik."

BAKAN KURUM: YEŞİLE, FİDANA KARŞI ÇIKANLAR DEĞİL, YEŞİLE SEVDALI OLANLAR KAZANACAK

İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuşan Kurum, fethin yıldönümünü simgeleyen 569 fidanın, fethin 600. yılını temsilen ise 2053 çiçeğin millet bahçesinin ilk nişanı olduğunu dile getirdi.

Bugün toprakla buluşturulan her bir fidanla güzel olanın mesajını verdiklerini ifade eden Kurum, "Bugün ektiğimiz her bir çiçekle, diktiğimiz her bir fidanla, çocuklarımıza yemyeşil, rengarenk bir dünya bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bu mahşeri kalabalık, fidana dönen her tohumda, ağaca dönen her fidanda, çevrecilik nedir, doğaseverlik nedir, İstanbul sevdası nedir bir kez daha bütün dünyaya haykırıyorsunuz." diye konuştu.

Bakan Kurum, fethin, şehirleri çağın gereklerine göre yeniden inşa etmek ve dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek olduğuna işaret etti.

"Bizim tarihimiz baştanbaşa, fethin tarihidir, yeşilin ve güzelin tarihidir" diyen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz için 1 milyonun üzerinde sağlıklı, güvenli, çevre dostu yeni yuvaları inşa etmektir. Antalya ve Muğla'da yangınlarda, Kastamonu, Bartın, Sinop, Rize ve Artvin'de sellerde, Elazığ, Malatya ve İzmir'de depremlerde milletimizle bir olmaktır. Onları yeniden ev sahibi, yuva sahibi yapmaktır. Fetih, doğal alanlarımızı, canlı-cansız tüm varlıklarımızı korumaktır. Cennet vatanımızı, 500 millet bahçesiyle, şehir ormanlarıyla bezemektir. İklim değişikliğiyle mücadele etmektir. Bu mücadelede Türkiye'yi baştanbaşa yeşil ağlarla örmektir. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, 'Sıfır Atık' hareketiyle, çevremizi, toprağımızı, denizlerimizi, göllerimizi korumaktır. Elbette en büyük onur, ömrünü milletine adamış, çevreye sevdalı, İstanbul'a sevdalı, Türkiye'ye sevdalı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 100 yılda yapılacak işlere 20 yılda imza atmaktır."

Atatürk Havalimanı'nda 5 milyon metrekare yeşil alan, kütüphaneler, bilim sanat merkezleri, spor alanlarını yaparak kente kazandıracaklarını anlatan Kurum, kenti hak ettiği değerlerle buluşturduklarını dile getirdi.

Kurum, bugün gençlerle birlikte dikecekleri 145 bin 300 fidanın boy verip yeni başlangıçları filizlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre müfettişi 600 yavrumuz, minicik elleriyle toprağa ümidimizi ekecek. İstanbul sevdamız kök salacak, Fatih'in emaneti çınarlarımızın dalları göğe uzanacak. Bu aziz şehirdeki kuşlar, ağaçlar, toprak ve rüzgar, bizim şarkımızı söyleyecek. Cumhurbaşkanımızın göz nuru İstanbul'dan, 1400 yıllık medeniyet sevdamız, yeniden yükselecek ve Türkiye'nin çağı başlayacak. Sevgisizlik kaybedecek, sevgi kazanacak. Vizyonsuzluk kaybedecek, vizyon kazanacak. Yalan ve iftira değil, hakikat kazanacak. Tehditler kaybedecek, eserler kazanacak. Yeşile fidana karşı çıkanlar değil, yeşile sevdalı olanlar kazanacak. Cesaretsizlik kaybedecek, yürek kazanacak. Recep Tayyip Erdoğan ve davası kazanacak. Cumhur kazanacak, Türkiye kazanacak."

BAHÇELİ: İSTANBUL'UN YILLARINI GASBEDENLERE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Müflis ve ikiyüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur, bilakis İstanbullu kardeşlerimi feraha ve selamete kavuşturacak ihya ve inşa faaliyeti vardır." dedi.

İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuşan Bahçeli, uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan Atatürk Havalimanı'nın 5 milyon 61 bin metrekarelik yeşil bir örtüyle bürünecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Bahçeli, 145 bin 300 ağacın dikilme hedefinin insana ve yeşile hürmetin sonucu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dikilen fidanlar fethin ruhuyla büyüyecek, her taraf yeşile boyanacak, Millet Bahçesi gönülleri, umutları ve gelecek hayallerini buluşturacaktır. Burada kurulu bulunan bina ve peronların bilim, sanat, müze ve fuar merkezi olarak kullanıma sokulması İstanbul'un çehresini değiştirmekle kalmayacak, tarihin çağrısına kulak vermek, çağın akışına riayet etmek anlamına gelecektir. Bize göre Millet Bahçesi, kucaklaşmanın adresi, kaynaşmanın adasıdır. Milli birlik ve kardeşlik ruhu tarihin ve doğanın mirasıyla kenetlenecektir. Müflis ve ikiyüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur, bilakis İstanbullu kardeşlerimi feraha ve selamete kavuşturacak ihya ve inşa faaliyeti vardır. Özellikle Atatürk isminin silinmesi hiç kimsenin hatırına veya gündemine gelmemiştir."

Bahçeli, Gezi Parkı kalkışmasında ağaçların söküldüğünü iddia eden müfterilerin, şimdi on binlerce ağacın dikilecek olmasından, çevreyi güzelleştirme gayesinden, insanımıza doğanın nimetlerini sunma çabasından rahatsız olduklarına işaret etti.

Derdin ağaç değil, kriz çıkarma hevesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türkiye’yi yönetilemez hale getirme arayışıdır. Gezi'de denediler, cevabını bizzat milletten aldılar. 6-8 Ekim olaylarıyla denediler, ihanetlerinin bedelini ağır şekilde ödediler. Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerimizde isyana kalkıştılar, hendek kazıp çukur açtılar, çok şükür açtıkları çukura emelleriyle birlikte gömüldüler. 15 Temmuz'da dış bağlantılı FETÖ'cü hainlerle üzerimize geldiler, Türk milletinin haşmet ve cesaretiyle ezildiler, yenildiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, Türkiye'yi geçemezler, İstanbul'u teslim alamazlar, iman setini aşamazlar. Yolumuz Kızılelma'dır, yolsuzlar bunu anlayamaz." diye konuştu.

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Kökleri yabancı başkentlerde, gövdeleri siyasette bulunan devşirmeler, dejenere zihniyetler, defolu ve değersiz isimler, milletimizin hissiyat ve özlemlerine ket vuramayacaktır. Biliyor ve inanıyorum ki, buna en başta sizler izin ve icazet vermeyeceksiniz. Türkiye'nin geleceğini zillet değil, cumhur tayin edecektir. Komplo mucitleri, toplumsal ve siyasal mühendislik peşinde koşan müfsitler, yabancıların boyunduruğuna giren yerli müstemlekeciler, ne istiklalimize ne de istikbal haklarımıza ambargo koyamayacaktır. Bunların amacı destek değil köstek, millet değil zillettir."

Muhalefetin amacının yapmak değil, yermek olduğunu dile getiren Bahçeli, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin İstanbul'a nefes verecek olmasından dolayı uykuları kaçanların şaşkın ve şokta olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Bir ara helalleşmeden bahsedip, sonra birden bire kavga moduna dümen kıranlar, Türkiye'nin başına püsküllü bela olmaya namzet kifayetsiz muhterisler varsın huzursuz olsunlar, çok şükür onların huzursuzluğu ve mutsuzluğu Türkiye'nin hayrına ve aydınlık yarınlarına hizmettir. Bakanlıklarımızın kapılarına dayandılar, olmadı. Kurumlarımızın kapılarını zorladılar, açılmadı. Utanmadan sıkılmadan bürokrasiyi tehdit ettiler, tutmadı. Atatürk Havalimanı'ndan yeni bir Gezi çıkar mı diye hayal kurdular, hiç kimse yutmadı, tahrike kapılmadı. Ancak hangi tertibe müracaat ederlerse etsinler boşunadır, kaderin üstündeki kader bir kez daha tecelli edecek, nitekim iftira siyaseti kaybetmeye her zaman olduğu gibi yine mahkûm hale düşecektir. Hakikatin sesini bastıramazlar. Halkın iradesini batıramazlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Hiçbir vatandaşımız, İstanbul'un bugünkü dramına, bugünkü ıstırabına, bugünkü yürek sızısına bakarak ecdat yadigarı bu kutlu şehrimizin sahipsiz ve çaresiz olduğunu zannetmesin" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki sel olunca denize, deprem olunca kayağa, kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti geldiğinde İstanbullu kardeşlerimin tokadını arkası arkasına yiyecekler, elbette geldikleri gibi gideceklerdir. Haksızlık karşısında susmayacağız. İstanbul'un yıllarını gasbedenlere sessiz kalmayacağız. Onların maskelerini hep birlikte indireceğiz. Onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Zalimlerin hesabına harıl harıl çalışanlara Türkiye'yi bırakmayacağız. Bu cesaret bizde var, bu irade bizde var, bu kararlılık bizde var, bu adanmışlık bizde var, çünkü arkamızda cumhur var, millet var, tarih var, fethimizin kutlu mirası var. Millet iradesinin önünde hiçbir bariyer duramayacaktır."

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin büyüme, yükselme, güç ve kudret kazanma hedefinin önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini vurgulayarak, Türk milletinin hakkını ve hukukunu çiğnetmeyip, milli ve manevi değerlerine leke sürdürmeyeceğini kaydetti.

İstanbul'un fethinin ezeli bir takdir, zaman içinde olgunlaşan medeniyet ve millet mükafatı olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ne mutlu ki efendimizin övgüsüne mazhar olmuş kutlu ecdadımız vardır. Ne mutlu ki dünyanın pırlantası İstanbul'u fetheden neferlerimizin, manevi önderlerimizin, kudretli Fatih'imizin asırlar geçse de namı yürümektedir. İstanbul, Mehmedimizi Fatih yapan, Ayasofya'yı tevhit meşalesiyle aydınlatan, haçı devirip hilali doğduran mukaddesat kilidimiz, mukadderat künhümüzdür. La Galibe İllallah, yani Allah'tan başka galibin olmadığının şaheseri İstanbul'dur. Fetih yalnızca kılıçla olmaz, devrin üstün silah teknolojisine erişmekle gerçekleşmez. Fetih her şeyden önce bir gönül seferidir, bir iman ve adalet seferberliğidir. Kalemsiz, kelamsız, duasız, sevdasız, merhametsiz, haksız bir fetih bizim tarih sayfalarımızda hiç görülmemiştir. Bu duruşumuzu Bizans'ın varisleri, 'zulüm 1453'te başladı' diye yazan vandallar, Haçlı emellerinin vasileri idrak ve itiraf edemez. Kaldı ki buna yürekleri dayanmaz, vicdanları elvermez."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İLK FİDANI DİKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kutlamaların yapıldığı şölen alanına giriş yaptı. Erdoğan'ın katılımıyla ilk fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine eşlik eden çocuklarla birlikte ilk fidanı dikti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi: İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikti - Resim : 2

Öte yandan trafik ekipleri, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne giden güzergahta kontrol noktaları oluşturdu.

Polis ekipleri, kontrol noktalarında durdukları araçlara nereye gideceklerini sorarak, yönlendirmede bulundu.Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi: İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikti - Resim : 3

Atatürk Havalimanı'nın girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı vatandaşlar, araçlarını yol kenarında bırakarak kutlama alanına yürüyerek ilerledi.

İLK ETABI 29 MAYIS 2023’TE AÇILACAK

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesi, dünyanın beşinci, Türkiye’nin ise en büyük parkı olacak. Aynı zamanda önemli bir yaşam merkezi haline gelecek. Etkinlik çayırında gösteriler, programlar düzenlenecek. 28 bin kişi kapasiteli çayır büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlikler dev ekrana yansıtılacak.

2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. Bahçe kültürüne uygun bir pınarbaşı olacak ve tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi: İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikti - Resim : 4

Dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkan sağlayacak.

Millet bahçesi içinde 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte çocuk oyun alanları oluşturulacak.

Millet bahçesi içinde çiçekler de yerini alacak, yayalar yürüyüş yollarında tabiatın tüm renkleri ve kokusunu hissedebilecek.

Millet Bahçesinin ilk etabının 29 Mayıs 2023’te açılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi cumhurbaşkanı erdoğan