Ata İttifakı fiilen sona erdi: 'Sinan Oğan, bizim için hayal kırıklığı'

28 Mayıs Seçimi Sinan Oğan Zafer Partisi Ümit Özdağ Kemal Kılıçdaroğlu

'28 Mayıs'ta bizim destekleyeceğimiz aday Cumhurbaşkanlığını kazanacak', diyen Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bugün açıklayacağı karar ile seçimlerde kilit hale geldi.

İlk turda aldığı 5,2'lik oy oranı ile ikinci tur seçimlerinde kilit haline gelen Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bugün saat 17'de açıklama yapması bekleniyor.

Bugün gerçekleşen görüşmeleri sonrası Prof. Dr. Ümit Özdağ ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş basın açıklamasında bulunmuştu.

Ümit Özdağ, bu görüşmede Sinan Oğan ile yollarının ayrılacağı mesajını verdi. Görüşmeler sonrası Özdağ'ın görüşünün iki adayı da destekleme yönünde olmadığı anlaşılıyor.

ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

''Sayın başkanvekiline ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye'nin güvenliği başta olmak üzere görüş alışverişinde bulunduk. Terör örgütlerinin faaliyetleri ve alınması gereken politikayı değerlendirdik. Sığınmacı ve kaçaklar meselesi konusunda Zafer Partisi'nin çözüm önerilerini dile getirdik. Faydalı bir görüşme oldu. Arkadaşlarımızla bir değerlendirme gerçekleştireceğiz. Numan Bey de bazı değerlendirmeler yapacak.''

 ZAFER PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ, ORTAK KARAR ALINMAYACAK

 Zafer Partisi, bundan sonra ATA İttifakı'nın ortak hareket etmeyeceğini ve Ümit Özdağ'ın yarın 11:00'da destekleyeceği taraf hakkında açıklama yapacağını duyurdu.

Zafer Partisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Aziz Türk Milleti, Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır. Bu sebeple Zafer Partisi'nin kararını, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...'' satırlarına yer verdi.

 'SİNAN OĞAN HAYAL KIRIKLIĞIDIR'

Ata İttifakı'nın artık fiilen sona erdiği iddiaları ise, ittifak ortaklarından, Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz'den geldi. Öz, 'Sinan Oğan bizim için hayal kırıklığıdır' dedi. 

Bir yandan Ümit Özdağ'ın tarafsız tutumunu da eleştiren Öz, "Mevcut iktidardan kurtulmamız elzemdir. Tarafsız kalmak mevcut iktidara dolaylı destektir. Adalet Partisi’nin GİK kararı hiçbir beklenti içinde olmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na destek vermektir" dedi.

Öte yandan bugün, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesinde Adalet Partisi'ni ziyaret etti. Toplantı sonrası açıklama yapan Adalet Partisi Vecdet Öz, ikinci turda Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

ADALET PARTİSİ, KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK

Adalet Partisi Genel Başkanı Öz de şunları kaydetti: "Ata İttifakı'nı kurmuştuk, Zafer Partisi ile birlikte. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Sinan Oğan beyi teklif ettik geldi, yüzde 5'te kaldı. İkinci tura kalan iki ittifak vardı. Demokrasinin devam etmesi için kararımızı verdik. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oybirliğiyle çıkmıştır. Seçim Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Ata İttifakı'na destek verenlere sesleniyorum. Biz bir muhalefet hareketiydik. Destek vereceğiz." 

SİNAN OĞAN KARARINI AÇIKLADI

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceklerine ilişkin kararını açıkladı. "Millet İttifakı yeterli başarıyı gösteremedi, Millet İttifakı tarafımızı ikna edememiştir. Parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Seçmenlerimizi Sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Numan Kurtulmuş Sinan Oğan Ata İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu zafer partisi Vecdet Öz