Aşı yaptırmayan çalıştırılmayacak mı? Kaymakamlık yazısı ortaya çıktı

Aşı yaptırmayan çalıştırılmayacak mı? Kaymakamlık yazısı ortaya çıktı

Serik Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü "Personel Aşıları Hakkında" önemli bir karara imza attı. Resmi yazı kapsamında Antalya'nın gözde tatil beldeleri arasında yer alan Serik'te çalışmak isteyen kişilerin koronavirüs aşı olmaları zorunlu tutulmuş oldu. 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüsle salgını ile mücadele konusunda aşılama çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Aşı olmayanlar iş yerlerine alınmayacak tartışmaları sürerken Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Serik Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü Merve Onuk imzası ile yayımlanan yazı sosyal medyada gündem oldu. 

Serik Kaymakamlığı tarafından dağıtım yerlerine gönderilen resmi yazı kapsamında Antalya'nın gözde tatil beldeleri arasında yer alan ve çok sayıda otele ev sahipliği yapan Serik'te çalışmak isteyen kişilerin aşı olmaları zorunlu tutulmuş oldu. 

Serik Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü'den gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: 

"Yeni varyantların da etkisiyle tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek ve turizm faaliyetleri üzerine olumsuz etkisini önlemek amacıyla ilçesizde bulunan tüm otellerde koronavirüs aşısı yapılmamış olan kişilerin calıştırılmaması amacıyla ilçemizde bulunan tüm otellerde Covid-19 aşısı yapılmadan işe başlatılmaması büyük önem arz etmekte olup, sürecin otel yönetimleri tarafından titizlikle takip edilerek gereğinin yapılması gerekmektedir. Yazımızın bölgemizde bulunan tüm otellere tebliği hususunda gereğini önemle rica ederim." 

İlk defa resmi bir kurumdan böyle bir metin yayımlanması "aşı zorunlu mu olacak?" tartışmalarını yeniden alevlendirdi.   Daha öncede bazı özel bankalar ve zincir mağazalarda personellerine aşı olmaları yönünde mesajlar atmış, aşı olmayan kişilerin banka binaları ve zincir market mağazalarına alınmayacağı yönünde uyarılarda bulunulmuştu.

 

Aşı yaptırmayan çalıştırılmayacak mı? Kaymakamlık yazısı ortaya çıktı - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs aşısı