Aşçıların sır gibi sakladığı yöntem açığa çıktı! Bulgur pilavının lezzetini 5 kat artırmak için 1 bardak eklemek yetiyor
Pirinç pilavına kıyasla daha az kalori içermesiyle özellikle sporcuların tercihi olan bulgur pilavı doğru şekilde pişirildiğinde tadına doyum olmayan bir yemektir. Enfes bulgur pilavı hazırlamanın sırrı açığa çıktı.
Enfes bir bulgur pilavı hazırlamanın püf noktası yemeğin hazırlanışı esnasında içerisine bulyon değil, doğal tavuk suyu eklemektir. Bu şekilde hem besin değeri hem de lezzeti artan bulgur pilavının tadına doyum olmuyor. İşte doğal tavuk suyu ile bulgur pilavı hazırlama tarifi:
Malzemeler
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük boy kuru soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Bulgur pilavını hazırlamak için ilk olarak zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın ve kızdırın. Ardından öncesinde yemeklik doğradığınız soğanları yağa ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar yağda kavurun. Ardından bulguru ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra tuz sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını biraz kısın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatın ve son kez pilavı karıştırıp kapağını kapatın. 10 dakika demlenmeye bırakın.