Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Artan vaka ve ölüm sayılarının yanı sıra aşılama çalışmaları ve yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmeler masada olacak. Toplantıda fahiş fiyatlarla mücadele konusunda atılacak adımların da değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün saat 15'te başlayacak olan kabine toplantısında koronavirüs rakamları ele alınacak. Yeni vaka sayılarındaki artış sonrasında "Aşısızlara ek tedbirler gelir mi?" sorusu yanıtını bulacak. Ayrıca yüz yüze eğitim de ele alınacak. 

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Kabinenin öncelikli gündem maddesi koronavirüs ile mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kapsamlı bir sunum yapacak. 30 bin bandında seyreden vaka sayıları değerlendirilecek. Aşısızlara yönelik ek tedbir alınıp alınmayacağı masada olacak.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze Eğitim de Kabinenin gündeminde olacak. Son duruma ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de bir sunum yapacak. Olası ek tedbirler gözden geçirilecek.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE

Fahiş fiyatla mücadele, Kabine Toplantısı'ndaki bir başka önemli başlık. Ekonomi kurmaylarının toplantıda gıda komitesi toplantısına ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yapması bekleniyor. Sürece ilişkin atılacak yeni adımlar da gözden geçirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde devam eden operasyonlar kabinenin gündemi arasında.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonlara ilişkin Kabineyi bilgilendirecek. İdlib'deki son durumu ve olası göç dalgasına ilişkin sınır hattında alınan tedbirlere ilişkin sunum gerçekleştirilecek.
Akar'ın Yunanistan ve Rum Kesimi ile yaşanan Navtex krizi sonrası bölgedeki duruma ilişkin de Kabineyi Bilgilendirmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan