Ardahanlılardan 'fil' açıklaması: Bu soğuk memlekette ne işi var

Ardahan Gündem haberleri

Ardahan'da hayvanlarını otlatan bir çoban, fil gördüğünü iddia etti. Çoban tarafından sosyal medyada paylaşılan ve hızla yayılan fil fotoğrafı jandarma ekiplerini harekete geçirdi.

Ardahan Valiliği de kısa süre sonra olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Ardahan'da merada hayvanları otlatan bir çoban, karşısına çıktığını iddia ettiği filin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ardahan'da hayvanlarını otlatan bir çoban, fil gördüğünü iddia etti. Çoban tarafından sosyal medyada paylaşılan ve hızla yayılan fil fotoğrafı jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Ardahan Valiliği de kısa süre sonra olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Kısa süre içinde hızla yayılan fotoğraf jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler bölgede uzun süre arama çalışmaları yaptı. Valilikten açıklama geldi.

"TAMAMEN UYDURMA"

Ardahan Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada ise fotoğrafın ve haberin gerçek olmadığı belirtildi. Vali Çiçek, sosyal medya platformu "X" hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ardahan ilimizde fil görüldüğü iddiası tamamen uydurmadır. Kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadesini kullandı.

"BU SOĞUK MEMLEKETTE NE İŞİ VAR FİLİN"

Fil iddiasıyla ilgili Ardahanlılara da mikrofon uzatıldı. Bir vatandaş, "Bu soğuk memlekette ne işi var filin" dedi.

Bir başka vatandaş ise, Ardahan'ı bu şekilde de olsa tanıtımının yapılmasına vesile olduğu için teşekkür etti.

FİLLERİN ANA VATANI NERESİ?

Fillerin ana vatanı genellikle Afrika ve Asya'nın belirli bölgeleridir. Afrika fillerinin (Loxodonta africana) genellikle Sahra Çölü'nün güneyinden Güney Afrika'ya kadar olan geniş bir alanı kapsayan savan bölgelerinde ve ormanlarda yaşadığı görülür.

Asya fillerinin (Elephas maximus) ana vatanı ise genellikle Güneydoğu Asya'da, Hindistan'dan Sri Lanka, Tayland, Endonezya ve Malezya'ya kadar uzanan ormanlık ve otlak bölgeleridir.

Her iki filler türü de büyük, sosyal hayvanlardır ve genellikle suya yakın bölgelerde bulunurlar. Afrika filleri genellikle savanlarda ve ormanlarda, Asya filleri ise ormanlık bölgelerde yaşarlar. Ancak, filleri özgün yaşam alanlarından uzaklaştıran habitat kaybı ve avlanma gibi tehditlerle karşılaşmaktadır. Bu nedenle, filleri korumak ve doğal yaşam alanlarını sürdürülebilir bir şekilde korumak büyük bir önem taşımaktadır.

Kaynak: Haber Global TV