Antalya'nın Serik ilçesinde, çocuğa saldıran sokak köpeklerinin olduğu mahallede vatandaşlar tepkili "Çocuklarımız sokağa çıkamıyor"

Antalya
Antalya'nın Serik ilçesinde, çocuğa saldıran sokak köpeklerinin olduğu mahallede vatandaşlar tepkili "Çocuklarımız sokağa çıkamıyor"

Antalya'nın Serik ilçesinde sokak köpeğinden kaçarken kamyonun altında kalan ve ağır yaralanan kız çocuğunun yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Olayın ardından saldırının meydana geldiği ilçedeki çocuklar dışarı çıkmaya korkuyor, aileler ise, "Çocuklarımız sokağa çıkamıyor." diyor.

Serik ilçesi Belek Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bahçeye inmek için evden dışarı çıkan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, boş bir araziye geldiğinde başıboş köpeklerin kendini kovaladığını görünce yola fırladı. Bu sırada yoldan geçen kamyonun altında kalan küçük kızın sağ bacağı diz üstünden kesildi. Antalya’da yoğun bakımda tedavisine devam edilen Mahra Melin’in mahallesinde ise sokak köpeklerinin birçoğunun belediye tarafından toplandığı görüldü. Bazı köpeklerin ise hala bölgede başıboş gezdiği görüldü. Ailelerin ise çocuklarıyla sokağa çıktığı ve ellerini biran olsun bırakmadıkları dikkatleri çekti.

"ÇOCUKLARIMIN DIŞARI ALIŞKANLIĞI BİTTİ"

İki çocuğuyla sokağa çıkan mahalle sakini bir kadın, “Başıboş köpekler çok fazla, ne aşağı ne de yukarı gidebiliyoruz. Bilhassa çocuklardan dolayı çok tedirginiz. Arabalar da çok yoğun geçiyor burada. Köpeklerden dolayı iki gün öncede başımıza üzücü bir olay geldi. Çok acı bir durum. Çok dualar ettik ama durum kötü. Dışarıya korkarak tedirgin olarak çıkıyorum. Çocuklarımın ellerini bırakamıyorum. Çocuklarımın dışarı alışkanlığı tamamen bitmiş durumda” diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI DIŞARI BIRAKAMIYORUZ"

Bebek arabasındaki oğluyla gezintiye çıkan Rıza Ünal ise, “Bazı noktalarda sokak köpeklerine besleme yapılıyor, onlarla toplanıyor. Burada kadın, çoluk çocuk ayrımı yapmadan grup halinde saldırıyorlar. Çocuklarımızı dışarı salamıyoruz. Büyük insanlar bile canını zor kurtarıyor. Sokakta bunlar büyük tehlike” dedi.

"KORKUYORUZ"

Parktan oyundan dönen Süleyman Göktaş, “Hayvanları seviyoruz ama çok başıboş köpek var. Bir sürü köpek var. Başıboş köpekler sıkıntı çıkarabiliyor, bazen kovalayabiliyorlar. Bizde korkuyoruz. Kardeşimizin kaza yaptığı yerde çok başıboş köpek var” dedi.

 

Kaynak: İHA

Antalya Antalya haberleri son dakika Antalya haberleri son dakika Serik haberleri sokak köpeği saldırısı