Antakya'daki depremin ardından sokağa dökülen vatandaşlar ateş yakarak ısındı

Hatay Gündem haberleri Deprem son dakika
Antakya'daki depremin ardından sokağa dökülen vatandaşlar ateş yakarak ısındı

Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 21.24'te meydana gelen deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendini sokağa attı. Geceyi sokakta geçirecek olan vatandaşlar, yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalıştı.

Merkez üssü Hatay'ın Antakya ilçesi olan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki vatandaşlar kendini sokağa attı. Deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerine giremedi. Geceyi dışarıda geçirmeyi planlayan vatandaşlar, soğuk havadan korunmak için yaktıkları ateşin başında oturdu. 

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde kendini sokağa atan vatandaşlar, ateş yakarak ısındı.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ve binlerce can kaybının yaşandığı Hatay’da artçı sarsıntılar devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 21.24'te merkez üssü Hatay'ın Antakya ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 9.19 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, Antakya kent merkezinde tedirginliğe neden oldu. Deprem sonrası kendini sokağa atan vatandaşlar havanın soğuk olmasından dolayı zor anlar yaşadılar. Bazı vatandaşlarda evlerine ve konteynerlerine girmeyerek ateş yakarak ısındı.

Havanın soğuk olduğunu ifade eden Nevim Kurt, “Deprem oldu, korktuk dışarı çıktık. Şimdi ateş yakıyoruz” dedi.

Deprem sonrası ısınmak için ateş yaktıklarını belirten Mehmet Türkoğlu isimli vatandaş, “Deprem oldu, her zamanki gibi korktuk. Aşağı indik ateş yaktık, ısınıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Kaynak: İHA