Ankara'daki cemevlerine yönelik saldırı soruşturmasında 1 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheliye ev hapsi verildi

Ankara Gündem haberleri
Ankara'daki cemevlerine yönelik saldırı soruşturmasında 1 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheliye ev hapsi verildi

Ankara'daki 3 cemevine yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden saldırıyı gerçekleştiren şüpheli nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Diğer 2 şüpheli için ev hapsi verildi.

Ankara'daki 3 cemevine yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 zanlı savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından 3 şüpheliden saldırıyı gerçekleştiren şüpheli nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Diğer 2 şüpheli için ev hapsi verildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çankaya ilçesindeki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde "kasten yaralama", Mamak ilçesindeki Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde "zarar verme" olayları meydana gelmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nde kasten yaralama, Mamak ilçesinde Şahı Merdan Kültür Evleri ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’nde ızrar konusu meydana gelmiştir. Konuyla ilgili ivedi yapılan çalışmalar neticesinde her 3 olayı da A.O.K. isimli şansın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat çok yönlü devam etmektedir” ifadelerine yer vermişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ankara cemevi cemevi saldırı