Ankara'da bombalı saldırı girişimi: Teröristlerden biri PKK üyesi çıktı

Ankara İçişleri Bakanlığı PKK
Ankara'da bombalı saldırı girişimi: Teröristlerden biri PKK üyesi çıktı

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde bombalı saldırı girişiminde bulunan ve etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin PKK üyesi olduğunun tespit edildi. Olay yerindeki incelemede 9 bin 700 gram C-4 patlayıcı ele geçirildi.

Ankara’da dün sabah saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı’na bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, emniyet güçlerince etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre; bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü girişi kapısı önüne yanaşan hafif ticari araçtaki teröristlerden birisi kendini patlattı. Emniyet güçlerinin anında karşılık vermesiyle diğer terörist de etkisiz hale getirildi.

"TERÖRİSTLERDEN BİRİ PKK ÜYESİ"

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırı sonrası başlatılan geniş çaplı soruşturmada teröristlerden birinin BTÖ (PKK) üyesi olduğunun tespit edildiği, diğerinin ise kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

"YARALANAN 2 POLİS MEMURUNUN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR"

Olayda yaralanan iki polis memurunun tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada, Kayseri'nin Develi ilçesindeki özel bir iş yerinde veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasbedilmiştir.

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde, 9 bin 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir roketatar, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, bir AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir."

Açıklamada, güvenlik birimlerince başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirilerek, "Teröristlerce katledilen Mikail Bozlağan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz. Terör girişimi eyleminde yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Ajanslar

Ankara içişleri bakanlığı bombalı saldırı girişimi