Ankara'da kimyasal fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Ankara
Ankara'da kimyasal fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Ankara'da kimyasal madde üreten bir tesiste yangın çıkmıştı. Olay yerine giderek bölgede incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, iş yerlerinin boşaltığı bilgisini vermişti. Yangın, itfaiye ekiplerinin 6 saatlik yoğun çalışmasının ardından söndürüldü.

Ankara'da kimyasal maddelerin de bulunduğu bir fabrikada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle bölge duman altında kaldı.

YOĞUN DUMAN EKİPLERİN İŞİNİ ZORLAŞTIRDI

Bu durum itfaiyenin işlerini zorlaştırırken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekipler bölgede güvenlik önlemleri de alırken, Ankara Valisi Vasip Şahin de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

ANKARA VALİSİ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Yangınla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Burada depolanan malzemenin kimyasal nitelikte olması itfaiye ekiplerimizin işini güçleştiriyor ama arkadaşlarımız bu yangını söndürmeye gayret ediyorlar. Burada genel emniyet tedbirlerini aldık, iş yerlerini boşalttık. Hangi işi yapıyorsak yapalım, mutlaka güvenlik tedbirlerini ihmal etmeyelim. Çünkü bugün maalesef bunun eksikliğini tecrübe ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YANGIN 6 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan gelen son dakika haberine göre, çok sayıda iş yerinin alevler içerisinde kaldığı yangın itfaiye ekiplerinin 6 saatlik müdahalesinin ardından söndürüldü. İş merkezindeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan alınan bilgilere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Kaynak: DHA

Ankara