Ankara'da kimyasal madde üreten iş yerinde yangın

Ankara'da yer alan bir depoda yangın çıktı. Kısa sürede alevlerin yükseldiği yangın korku dolu anlar yaşattı. Yangının klor nedeniyle çıktığı belirtildi.

Ankara'da Yenimahalle ilçesi Macunköy Mahallesi'nde bulunan ATB İş Merkezi'nin E bloğunda yer alan kimyasal üretim merkezinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. İş yerinin geniş alanda olması nedeniyle, itfaiye ekipleri müdahale etmek için 4 istasyondan daha takviye ekip istedi.

Yangının çıktığı iş yerinde, klor maddesinin üretildiği belirtildi. Polis ekipleri, ilk belirlemelere göre ölü ve yaralının bulunmadığı olay yerinde, yangının büyümesi ihtimaline karşı çevredeki iş yerleri boşaltıldı. 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kimyasal madde var. Aşırı yükleme olmuş. Fazladan stok olduğunu biliyoruz ve maddenin klor olduğu söyleniyor. İçeride kimsenin olmadığını ancak dumanın etkisi ile itfaiye ekiplerinden bazılarının etkilendiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ankara'da kimyasal madde üreten iş yerinde yangın - Resim : 1

Ankara'da kimyasal madde üreten iş yerinde yangın - Resim : 2

Ankara'da kimyasal madde üreten iş yerinde yangın - Resim : 3

Kaynak: AA

Ankara yangın