Amasya aşı haritasında 'Mavi' renk kategorisinde

Amasya
Amasya aşı haritasında 'Mavi' renk kategorisinde

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla sürerken bir ilde daha durum değişti. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı güncel tabloya göre yüzde 75.1 aşılama oranıyla Amasya, Türkiye'de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.

Amasya, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan günlük koronavirüs tablosunda yüzde 75,1’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer aldı. Amasya; bu oranla Türkiye’de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.

AMASYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Amasya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile vatandaşlara teşekkür ederek, “Sizlerin duyarlılığı ile uyguladığımız yerinde ve etkin yöntemlerle aşılamada %75.1'lik oranla 'Mavi' iller arasında yer aldık. Bundan sonraki nihai hedefimiz ise halkımızın, özellikle de gençlerimizin desteğiyle aşılamada %100'e ulaşmaktır” denildi.

"MOLA SİZDEN, AŞI VE ÇAY BİZDEN" 

Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise valiliğin Kurban Bayramı tatili dolayısıyla seyahat edenlere yönelik hayata geçirdiği “Mola Sizden, Aşı ve Çay Bizden” kampanyası kapsamında aşılarını henüz yaptırmayan vatandaşları polis kontrol noktasında kurulan aşı noktasında aşı olmaya davet etti.

SAĞLIK BAKANI KOCA: AMASYA'YI KUTLUYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs tablosunda yüzde 75,1’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer alan Amasya’yı kutladı.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda, “Amasya artık düşük riskli iller arasında. En az bir doz aşı olanların oranı %75’in üzerinde. Salgınla mücadelenin kurallarına uyum yüksek. Amasya’yı kutluyoruz. Mavi haberlerimiz çok olsun” ifadelerini kullandı.

Koca, “Covid-19’la mücadelenin kurallarına uymaz ve aşımızı hemen ilk fırsatta yaptırmazsak, salgını durdurmak uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, yaşadığımız kısıtları, maddi ve manevi kayıpları düşünün. Ne çok insanı kaybettiğimizi hatırlayın. Salgın aşısız yenilmez. Aşınızı olun” değerlendirmesinde bulundu.

Amasya aşı haritasında 'Mavi' renk kategorisinde - Resim : 1

Kaynak: İHA

Amasya türkiye aşı koronavirüs Sağlık bakanlığı