Aman sakın ağzınıza bile sürmeyin! Eğer haşlanmış yumurta bu şekildeyse hemen çöpe atmak gerekiyor
Yumurtanın en sağlıklı hali olan haşlanmış yumurtayı tüketirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yumurtanın doğru şekilde haşlanması ve sağlıklı yapısını koruması ile sağlıklı bir yumurta tüketimi gerçekleştirebilirsiniz.
Yumurta haşlandıktan sonra mutlaka kontrol edilmesi gereken bir gıdadır. Dışarıdan satın alınana yumurtaların haşlanması sürecinde iç kısmının nasıl göründüğüne dair bir bilgimiz olmaz. Ancak haşlandıktan sonra bazı işaretlere dikkat ederek yumurtanın sağlıklı olup olmadığını anlayabiliriz.
Eğer haşlanmış yumurtanın sarısı ile beyazının arasında gri bir halka varsa bu yumurtayı tüketmemek gerekiyor. yumurtanın orta kısmında oluşan bu grileşme büyük tehlike arz ediyor. Yumurtanın uzun süre pişirilmesi sonucunda oluşan bu gri halkalar vücudun demirden faydalanmasına engel olmaktadır. Yumurtanın doğru şekilde pişirilmesi demir eksikliğine, halsizliğe, güçsüz metabolizmaya ve zayıf hafızaya iyi gelir.
Ancak gri halkası oluşmuş yumurtalar tükettiğimizde u faydalardan yararlanmak imkansız hale gelir. Yumurtanın 10 dakikadan daha uzun süre pişirilmesi bu demir sülfür halkasının oluşmasına neden olur.