Almanlara pastırma yedirip işkembe çorbası içiren Türk hayatını kaybetti

Almanya Kayseri
Almanlara pastırma yedirip işkembe çorbası içiren Türk hayatını kaybetti

Para kazanıp Türkiye'ye dönmek amacıyla gittiği Almanya'da büyük bir gıda imparatorluğu kuran iş insanı Hilmi Selçuk, 89 yaşında vefat etti. Önce pastırmayı sonra da işkembe çorbasını Avrupa'ya tanıtan Selçuk, 'Pastırma Kralı' olarak tanınıyordu.

Yıllardır Almanya’da faaliyet gösteren Öz Kayseri şirketi kurucusu ünlü iş insanı Hilmi Selçuk hayatını kaybetti. Alzheimer hastası olan 89 yaşındaki Selçuk’un ölüm haberi, yurtdışında yaşayan Türk toplumunda büyük bir üzüntüye neden oldu.

Uluslararası gıda standartlarına uygun olmasına özen gösterdiği ürünleriyle ardı ardına aldığı kalite ödülleri alan Selçuk, Avrupa’da “Pastırma kralı” olarak tanınmıştı.

Birçok sosyal ve kültürel çalışmalara verdiği desteklerle sosyal sorumluluk alanında aktif çalışmalar yürüten Selçuk, Almanya’daki Türk toplumunun en başarılı örneklerindendi.

Ailesi,  Selçuk’un vefatının ardından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Çok sevgili babamız, büyüğümüz, kurucumuz, yol göstericimiz, en küçüğünden en büyüğüne Almanya’daki Türk toplumu üzerinde büyük emekleri ve gayretleri olan, tüm kalbi ile tam bir vatan sevdalısı, Almanya’daki Türk gıda toptancılığının ‘baba’sı Hilmi Selçuk’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin.”

Aile yakınlarının bildirdiğine göre Hilmi Selçuk, Almanya’da toprağa verilecek. Cenazesi salı günü defnedilecek.

Almanlara pastırma yedirip işkembe çorbası içiren Türk hayatını kaybetti - Resim : 1

HİLMİ SELÇUK KİMDİR?

1933 Üsküp doğumlu olan Selçuk’un ailesi, kendisi henüz kundaktayken Balıkesir Bandrmaya yerleşti. İlk olarak 1961 yılında Hamburg’a gelerek Almanya ile tanışan, daha sonra kısa süreliğine Türkiye’ye dönüp bu defa Frankfurt’a gelen Selçuk, 80’li yıllardan itibaren Frankfurt halinde toptancılık işleri ile uğraştı.

1997 yılında ise kurduğu şirket ile pastırma, kavurma, işkembe gibi ürünleri üretmeye başladı. Kayseri’nin lezzetini önce Almanya’ya, daha sonra da farklı ülkelere yaymayı başaran Selçuk, hem tüketicilerden tam not alırken hem de Almanya Tarım Birliği (Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft – DLG) tarafından, dünyanın en prestijli ödüllerden biri olan ‘Üstün Kalite Ürün’ ödülünü aldı.

Kaynak: Haber Global TV

pastırma