Ali Babacan sert çıktı! "ODTÜ'ye giriş çıkışta kimseden izin almak zorunda değiliz"

Ali Babacan Gündem haberleri
Ali Babacan sert çıktı! "ODTÜ'ye giriş çıkışta kimseden izin almak zorunda değiliz"

Ali Babacan, ODTÜ'de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşmasının protestolar nedeniyle iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, "Ben de ODTÜ mezunuyum. ODTÜ'ye giriş-çıkışta kimseden izin almak zorunda değiliz. Ama sorunları konuşarak çözmemiz lazım." dedi.

Ali Babacan, Twitter üzerinden açılan "Ali Babacan ve ODTÜ Öğrencileri" adlı sohbet odasına katıldı. "Geçmişi değerlendirirken bir dönemi tamamen siyah, bir başka dönemi tamamen beyaz olarak değerlendirmemek lazım, artılarıyla eksileriyle mümkün olduğunca objektif değerlendirme yapmakta büyük fayda var" dedi.

"Oradaki gençlerin tamamen fikir özgürlüğünü kullandığını düşünüyorum" diyen Babacan, "Ben hep özgürlüklerden yana oldum. Bugünkü olayları da öyle görüyorum. 'Ali Babacan'ın konuşmasına karşı bir durum yoktu, gelseydi konuşabilirdi' diyen arkadaşlar var... Konuşmaya her zaman hazırız. Genel merkezimiz olur, başka bir ortam olur. Ama onlar konuşmaya ve dinlemeye hazır olurlarsa her zaman hazırız. O konuda çok rahat olmaları gerektiğini söyleyeyim, açık çek vereyim. Konuşmaktan korkmamamız lazım" diye ekledi. 

Babacan, ODTÜ'de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşmasının protestolar nedeniyle iptaline ilişkin de, "Barışçıl yöntemlerle yapılan protesto ve gösteri yürüyüşleri anayasal bir hak. 2011 seçimlerinden sonra Türkiye'yi yönetenlerin farklı bir yöne doğru evrildiğini herkes müşahede etti. İçeriden bunu düzeltmek için çok büyük mücadele verdik. Aynı günlerde benim yaptığım açıklamalara bakın hepsi kayıtlarda. Bakan ve başbakan yardımcısı olduğum dönemlerde de her zaman özgürlükleri savundum. Şu anda yaptığımız da budur. Ben de ODTÜ mezunuyum. ODTÜ'ye giriş-çıkışta kimseden izin almak zorunda değiliz. Ama sorunları konuşarak çözmemiz lazım. Konuşmamak, konuşturmamak bunların demokraside yeri yok" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Ali Babacan ODTÜ