Alevilere hakaret eden Yakup Tilki'ye AK Parti'den peş peşe tepki

Kocaeli Sosyal Medya AK Parti
Alevilere hakaret eden Yakup Tilki'ye AK Parti'den peş peşe tepki

Kocaeli’de sosyal medya platformundan Alevi vatandaşlara küfür eden Yakup Tilki tutuklandı. Türkiye'yi ayağa kaldıran olay sonrası, AK Parti'den arka arkaya tepki sesleri yükseldi. İşte detaylar...

Sosyal medya kullanıcısı Yakup Tilki isimli bir kişi, yaptığı canlı yayın sırasında Alevi vatandaşlara yönelik hakaretlerde bulundu, dakikalarca küfürler etti. Tilki, "Hz.Ali Alevi ise ben ondan daha Aleviyim. Alevilik diye bir şey yok kafir var. Bunlar kafir... Ben Alevileri sevmem. Benim yayınıma gelmesinler. Gelmeyin bu yayına" dedi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından da sosyal medyada tepkiler çığ gibi geldi.

GÖZALTINA ALINDI

Yapılan şikayetler üzerine de Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli´nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup Tilki'yi gözaltına aldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Yakup T. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçundan soruşturma açıldığı belirterek, "Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında `Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek´ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen Yakup Tilki, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AK PARTİ'DEN TEPKİLER PEŞ PEŞE YÜKSELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Alevilere yönelik sosyal medyada küfür ve hakaret içerikli ifadeler kullanan kişinin Kocaeli'nin İzmit ilçesinde gözaltına alınmasına ilişkin Twitter'da paylaşım yaptı. Çelik , "Alevi kardeşlerimiz canlarımızdır. Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Alevi kardeşlerimize yönelik hakaret asla kabul edilemez! Yolumuz birdir… Birimizin inancına yönelen gönlümüzü yaralayan kötü sözü her birimize söylenmiş kabul ederiz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili olarak şüphesiz hukukun gereği yapılacaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise "Asırlardır süregelen kardeşliğimize kastetmek isteyenlere fırsat vermeden, fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Alevi kardeşlerimizi hedef alan her türlü söylem ve tutum hepimize yapılmıştır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Ak Parti Kocaeli medya Alevi güncel son dakika yakup tilki